VIDEO Putin amenință cu distrugerea civilizației umane: „Fără Rusia nu există pace solidă în lume”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.02.2024 - 14:28
Planurile strategice ale lui Putin pentru următorii 6 ani. Moldova și România, în „ținta” Moscovei - Foto: Profimedia images

Planurile strategice ale lui Putin pentru următorii 6 ani. Vladimir Putin se adresează Adunării Federale a Rusiei pentru a 19-a oară, prezentând perspectivele strategice ale Rusiei ce ar putea avea un impact major asupra țărilor vecine, inclusiv în România.

SHARE

Toate acestea se întâmplă cu doar două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, unde Putin este văzut ca favorit indiscutabil să obțină un nou mandat de șase ani, mai ales după ce și-a înlăturat absolut toți posibilii contracandidați.

Planurile strategice ale lui Putin pentru următorii 6 ani. Moldova și România, în „ținta” Moscovei

Știre în curs de actualizare

Redăm discursul lui Putin:

„Am demonstrat împreună că suntem capabili să realizăm cele mai dificile obiective, să răspundem celor mai mari agresiuni. În societatea noastră predomină valori precum solidaritatea și perseverența.

Operațiunea specială din Ucraina este susținută de majoritatea rușilor și, în ciuda pierderilor, oamenii nu și-au pierdut speranța. Rușii din Donbas și-au dat sângele pentru a-și apăra teritotiul.

Oamenii trimit pachete pe linia frontului pentru a-i susține pe soldații care luptă în Ucraina. Organizațiile caritabile au strâns miliarde de ruble pentru a susține operațiunea specială.

Occidentul s-a obișnuit să aprindă conflicte naționale. Ei vor o Rusie slabă și vor să facă acest lucru peste tot, inclusiv în Ucraina. Nu au reușit acest lucru pentru că s-au confruntat cu opoziția rusă. 

Nimeni nu are voie să se amestece în treburile noastre interne. Ucraina este teritoriul nostru. Occidentalii au intenția de a ne distruge, inclusiv Ucraina. SUA vor să ne slăbească, să ne divizeze ca popor. 

Poporul rus este o forță colosală. Uniți umăr la umăr ne vom apăra libertatea. Doar noi avem dreptul de a ne decide viitorul! 

Vom dezvolta instituțiile democratice și nu vom permite nimănui să se amestece în afacerile noastre interne”, a declarat Putin.

Președintele se întoarce la problemele culturale. El spune că "legăturile familiale și valorile morale sunt distruse" în Occident. Dictatorul de la Moscova spune că „Rusia sprijină "valorile civilizate".

„Rusia luptă împotriva acestui lucru la fiecare nivel al guvernului și al autorităților. Religia și valorile noastre morale sunt cele care sunt în prim plan aici. Familiile mari trebuie să devină normă în Rusia”, spune Putin.

În următorii șase ani, trebuie să atingem o rată sustenabilă a natalității", spune el, anunțând un sprijin financiar suplimentar pentru familii.

Putin acuză forțele NATO că „se pregătesc să lovească teritoriul rusesc”

Vestul Rusiei trebuie să fie "protejat în mod corespunzător" după extinderea NATO pentru a include Suedia și Finlanda, afirmă Vladimir Putin.

Forțele NATO "se pregătesc să ne lovească teritoriul", susține el, folosind "cele mai eficiente forțe pentru a face acest lucru".

Putin spune că soarta oricărei țări care atacă Rusia ar fi "mult mai tragică" decât orice altceva cu care s-ar putea confrunta Rusia.

"Trebuie să înțeleagă că și noi avem arme, arme care i-ar putea învinge pe propriul lor teritoriu", spune el, adăugând că o astfel de acțiune ar putea "declanșa utilizarea armelor nucleare".

"Oare nu înțeleg asta?", adaugă el.

Putin spune că țările occidentale se cred "supreme", dar adaugă: "Rusofobia orbește oamenii și îi privează de facultățile lor raționale".

"Fără Rusia nu există pace solidă în lume", spune el în fața Adunării Federale.

Rusia amenință omenirea cu armele nucleare. Putin: „Rusia dă dovadă de responsabilitate totală"

Vladimir Putin spune audienței, în cadrul discursului său despre starea națiunii, că Rusia dă dovadă de "responsabilitate totală" în ceea ce privește utilizarea armelor nucleare.

El abordează acuzațiile SUA potrivit cărora Rusia ar fi lansat în spațiu o armă nucleară „ucigașă de sateliți”.

"Aceasta este doar o minciună pentru a ne face să arătăm rău. Și trebuie să vă amintiți aici că, în ultimii 15 ani, am propus limitarea utilizării armelor nucleare.

"Avem toate motivele posibile pentru a susține că întreaga chestiune a luptei noastre pentru hegemonie strategică nu este decât o prefăcătorie."

Putin continuă spunând că SUA negociază cu Rusia doar pentru a-și "atinge propriile interese".

Occidentul "încearcă să ne implice într-o cursă a înarmării" similară cu cea din timpul Războiului Rece, spune dictatorul de la Moscova după mai bine de 2 ani de război declanșat total neprovocat de el în Ucraina.

Cheltuielile pentru apărare în Rusia reprezintă 13% din PIB, adaugă Putin.

Putin amenință cu apocalipsa nucleară și distrugerea civilizației umane

„Complexul Kinjal nu doar asigură livrarea de rachete, ci este folosit și pentru derularea cu succes a operațiunii speciale. Folosim și Zircon, (racheta) la care m-am referit în discursul din 2018. Testăm rachetele cu rază lungă și dronele, care și-au confirmat eficiența ridicată și caracteristicile unice.

Națiunil occidentale trebuie să înțeleagă că și noi avem arme care pot lovi ținte pe teritoriul lor. Forţele nucleare strategice sunt într-o stare de deplină pregătire pentru utilizare garantată.

Retorica occidentală amenință cu un conflict cu utilizarea armelor nucleare și, în consecință, cu distrugerea civilizației

Fără o Rusie suverană și puternică nu poate exista o ordine mondială stabilă”, a declarat Vladimir Putin.

Putin a evitat subiectul „Transnistria”

Președintele Rusiei nu a menționat în discursul său anual o cerere recentă de sprijin din partea regiunii separatiste moldovenești Transnistria, în ciuda sugestiilor că ar putea face acest lucru.

Transnistria a cerut ieri ajutorul Moscovei pentru "presiunea" exercitată de Moldova asupra economiei sale.

Analiștii militari de la Institutul pentru Studiul Războiului au declarat că Vladimir Putin ar putea răspunde solicitării în timpul discursului său - dar nu a abordat subiectul.

Rusia susține regiunea Transnistria de la prăbușirea Uniunii Sovietice, la sfârșitul lui decembrie 1991. Aceasta nu este recunoscută la nivel internațional, potrivit SkyNews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te