Peste 400 de cilivi uciși la Bucha au fost executați cu sânge rece de soldații ruși, spune primarul

DE Daniel Toșa | 15.04.2022 - 10:40
Peste 400 de cilivi uciși la Bucha au fost executați cu sânge rece de soldații ruși, spune primarul/FOTO: Twitter

Mai mult de patru din cinci din cinci sute de civili aflați în gropile comune din oraș se pare că au fost găsiți împușcați mortal, a declarat vineri, 15 aprilie, primarul din Bucha, Anatoli Fedorchuk

SHARE

Anchetatorii ucraineni și internaționali care procesează rămășițele umane din suburbia Kievului estimează că aproape 85% dintre cadavre prezintă răni de glonț aparent fatale - un fapt care susține acuzațiile conform cărora trupele Federației Ruse (FR) care ocupă Bucha de mai bine de o lună au comis atrocități și probabil crime de război, a declarat Fedorchuk.

"Cadavrele pe care le dezgropăm din gropile comune sau din gropile individuale din grădini, parcuri, piețe și curți - (majoritatea) au răni de glonț. Asta înseamnă că în București au avut loc crime intenționate, cu sânge rece", a spus el.

Citește și: FOTO Miliardarul Shamalov a înșelat-o pe fata lui Putin care îi era soție. L-a costat 500 milioane $

Unități ale Forțelor Armate Ucrainene (UAF) au intrat în Bucha la 1 aprilie, descoperind zeci de cadavre de civili pe străzile orașului și, mai târziu, gropi comune, una dintre acestea fiind estimată a conține cel puțin rămășițele a 400 de civili. Unii, găsiți cu mâinile legate și cu răni de armă la cap, păreau să fi fost executați.

Citește și: Președintele american, Joe Biden, se declară „gata” să facă o vizită la Kiev

Guvernul național al Ucrainei și mulți aliați ucraineni, în frunte cu președintele american Joe Biden, au calificat uciderea de către soldații FR a civililor din Bucha drept dovadă de genocid. Orașul a fost intens disputat pe parcursul lunii martie și se știe că unii locuitori din Bucha au murit în urma unor lovituri de artilerie sau după ce au fost prinși în schimburi de focuri între trupele RF și UAF.

Kremlinul a negat că trupele sale au făcut ceva greșit și a calificat rapoartele privind gropile comune și civilii executați din Bucha drept știri false - o afirmație absolut contrazisă de mărturiile martorilor oculari, de observația KP, de declarațiile oficiale ucrainene, de presa internațională și de alte agenții de știri ucrainene independente.

Exhumarea rămășițelor și identificarea victimelor la cea mai mare groapă comună, pe teritoriul unei biserici locale, va fi probabil finalizată vineri, dar oficialii știu de cel puțin încă o groapă comună al cărei conținut este necunoscut, căutarea altor cadavre în fiecare clădire și spațiu deschis din Bucha este departe de a fi finalizată, iar numărul morților este aproape sigur că va crește, a declarat Federov.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te