Pandemia a redus numărul accidentelor aviatice cu mai mult de 50%

DE Alexandru Pop | 19.06.2021 - 12:52
Pandemia a redus numărul accidentelor aviatice cu mai mult de 50%. În imagine, locul prăbușirii unui avion pakistanez de linie în 2020/FOTO: insurancejournal.com

Pandemia de COVID-19 a redus numărul accidentelor aviatice: în 2020, au avut loc numai cinci, în timp ce în nici șase luni din 2021 au avut deja loc opt astfel de evenimente, inlcuzându-l și pe cel din Kemerovo de sâmbătă, 19 iuniei.

SHARE

Accidente aviatice care au avut loc în lume, din 2020 până în prezent, potrivit Agerpres.

2021

10 iunie - Un avion militar s-a prăbuşit în apropiere de Mandalay, al doilea cel mai mare oraş din Myanmar. Doisprezece oameni aflaţi la bord au murit, iar doi, între care pilotul, au supravieţuit. Aeronava, care decolase din capitala Naypyidaw şi urma să ajungă în oraşul Pyin Oo Lwin, s-a prăbuşit cu puţin timp înainte de aterizare, la circa 300 de metri de o uzină metalurgică. Avionul transporta şase militari şi mai mulţi călugări pentru a lua parte la o ceremonie la o mânăstire budistă. Nu au fost anunţate victime în rândul celor aflaţi la sol.

Citește și: Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică

9 iunie - Un avion militar MiG-29 din armata bulgară s-a prăbuşit în Marea Neagră în dreptul peninsulei Shabla în timpul exerciţiilor militare Shabla 2021.O operaţiune de căutare şi salvare a fost lansată imediat. Exerciţiile militare Shabla 21 au fost suspendate.

26 mai - Un avion Tiger F-5 al forţelor aeriene elveţiene s-a prăbuşit lângă localitatea Melchsee-Frutt, din cantonul Obwalden din centrul Elveţiei. Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a scăpat nevătămat.

25 martie - Un avion militar britanic s-a prăbuşit în Cornwall, sud-estul Angliei, echipajul reuşind să se catapulteze înainte ca aparatul să atingă solul.

13 martie - Un avion de transport militar Antonov-26 s-a prăbuşit în timp ce ateriza, în condiţii de ceaţă, în cel mai mare oraş din Kazahstan, Almatî. Patru din cele şase persoane aflate la bord au murit, iar două au suferit răni şi au fost internate în spital.

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

21 februarie - Şase persoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion militar s-a prăbuşit în estul Mexicului. Aeronava Learjet 45 s-a prăbuşit în timpul decolării de pe aeroportul El Lencero din municipalitatea Emiliano Zapata, în statul Veracruz.
21 februarie - Un avion de mici dimensiuni al forţelor aeriene nigeriene s-a prăbuşit chiar în faţa aeroportului din Abuja, din cauza unei defecţiuni la motor, şi toate cele şapte persoane de la bord au murit. Aeronava Beechcraft KingAir B350i s-a prăbuşit în timp ce se întorcea la aeroportul Abuja, după ce raportase pană la motor când era în drum spre Minna. Oraşul Minna se află la aproximativ 110 kilometri nord-vest de Abuja.

9 ianuarie - Un avion al companiei Sriwijaya Air, cu 62 de persoane la bord, s-a prăbuşit în mare la câteva minute după ce decolase din capitala indoneziană Jakarta. Avionul, un model Boeing 737-500, zbura spre Pontianak (Kalimantanul de Vest) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta.

2020

23 octombrie - Doi piloţi şi-au pierdut viaţa după ce un avion al Forţelor navale americane s-a prăbuşit în Alabama. Avionul de antrenament T-6B Texan II s-a prăbuşit în oraşul Foley, provocând moartea ambilor membri ai echipajului.

7 august - Cel puţin 14 oameni au murit şi 15 au fost răniţi grav după ce un avion al Air India care transporta 191 de pasageri şi membri ai echipajului a părăsit pista la aterizarea pe aeroportul din Kozhikode, în vestul Indiei, şi s-a rupt în două. Avionul Boeing-737 venea de la Dubai şi a ieşit de pe pistă la momentul aterizării.

31 iulie - Şapte persoane, între care un deputat local, şi-au pierdut viaţa în statul american Alaska într-o coliziune între două avioane uşoare.

22 mai - Un avion de linie de tipul Airbus A320, al companiei Pakistan International Airlines (PIA), cu 107 de persoane la bord, s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială în oraşul Karachi din sudul Pakistanului, 97 de persoane au murit. Avionul venea de la Lahore şi s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze, distrugând mai multe clădiri.

8 ianuarie - Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 180 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.Toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te