„OZN”-urile lui Putin spionează bazele NATO din Europa care dau arme Ucrainei. România, vizată

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.12.2024 - 09:07
„OZN”-urile lui Putin spionează bazele NATO din Europa care dau arme Ucrainei. România, vizată - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
„OZN”-urile lui Putin spionează bazele NATO din Europa care dau arme Ucrainei. România, vizată - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

„OZN”-urile lui Putin spionează bazele NATO din Europa care dau arme Ucrainei. România, vizată. OZN-uri misterioase au invadat New Jersey, vizibile zi și noapte, zburând în formație. Generalul american Darryl Williams spune că Rusia este implicată în aaceste „fenomene”.

SHARE

„OZN”-urile lui Putin spionează bazele NATO din Europa care dau arme Ucrainei. România, vizată.

Generalul american Darryl Williams spune că OZN-urile misterioase care au invadat New Jersey zilele acestea sunt ceva „obișnuit”, „așa se întâmplă cu toate bazele NATO din Europa ce furnizează arme Ucrainei”.

Analistul de informații Tim McMillan a declarat că descrierile OZN-urilor din Jersey „sună exact ca dronele rusești Orlan-10” – drone secrete ce zboară în grupuri de trei până la cinci, având misiunea de a strânge informații.

„OZN”-urile lui Putin spionează bazele NATO din Europa care dau arme Ucrainei

„Rusia a fost foarte agresivă și nesăbuită cu răspunsurile sale la sprijinul occidental al Ucrainei”, a declarat McMillan pentru DailyMail.com . „Acest lucru nu este ceva ce văd discutat în mass-media din SUA, dar este bine documentat și discutat deschis aici, în Europa”.

Primele observații de drone în New Jersey au apărut deasupra Arsenalului Picatinny al Armatei SUA, la 18 noiembrie, dar rapoartele la diferite niveluri de credibilitate s-au răspândit acum în cel puțin 12 zone din statul Garden.

Oficialii au primit rapoarte despre OZN-uri deasupra „rezervoarelor de apă, liniilor de transport electric, gări, departamente de poliție și instalații militare” în ultimele săptămâni, potrivit Florham Park, șeful poliției din NJ, Joseph J Orlando.

Dar cele mai timpurii și mai credibile observări deasupra Picatinny, conform lui McMillan, merită să ne concentrăm.

„Arsenalul Picatinny”, după cum a spus Lt McMillan pentru DailyMail.com, este baza Centrului de Armament al CCDC al Armatei SUA, care este responsabil pentru fabricarea și furnizarea Ucrainei a  muniției de artilerie de 155 mm, atât de necesară în războiul în desfășurare.

Drona Orlan-10 are „iluminare pozițională standard” - o lumină roșie în vârful aripii din stânga (port), o lumină verde în vârful aripii din dreapta (tribord) și faruri spate albe, similare cu luminile văzute pe aeronavele obișnuite și cu cele ale dronelor misterioase din Jersey.

Zborurile de noapte „nebunești” din New Jersey seamănă foarte mult cu dronele deasupra parcurilor industriale din jurul portului Brunsbüttel din Germania din august trecut, dar și în alte părți ale Europei.

România a fost vizată de dronele rusești

„Aici, în Germania, am avut incidente similare cu drone în legătură cu antrenarea și echiparea trupelor ucrainene în bazele militare”, a explicat McMillan, susținând că cele din New Jersey „sună exact ca dronele rusești Orlan-10”.

Dronele rusești zboară în grupuri de trei până la cinci, similar cu ceea ce a fost raportat în New Jersey.

Cel puțin un model conține camere de viziune optică și termică, dar capacitățile complete ale flotei Orlan-10 nu sunt bine cunoscute public, în ciuda câtorva prăbușiri în Europa.

Citește și: Rețeaua lui Putin ce operează în Europa, antrenată să spioneze sisteme Patriot. Incidente în România

Unele variante Orlan-10, a remarcat McMillan, sunt echipate cu elemente EW [război electronic] și relee de date”. Pot zbura până la 6 kilometri.

În aprilie, și România s-a confruntat cu incidente cu drone deasupra aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Dronele de dimensiuni mici au zburat în zona bazei aeriene Mihail Kogălniceanu, operând la viteze și altitudini mici.

Citește și: Rusia a trimis drone să spioneze România. Ce obiective a vizat? Explicația contraamiralului Ciorobea

După utilizarea mijloacelor EW, semnalul radar și contactul vizual cu dronele au încetat. Însă  autoritățile române nu au găsit resturile dronelor. A fost declanșată o anchetă.

Comandamentul Bazei Aeriene 57  Mihail Kogălniceanu a informat Parchetul Militar despre situație, iar la nivelul unității militare a fost numită o comisie de investigare a incidentului.

Dronele au fost neutralizate din cauza riscului de a interfera cu zborurile de la baza aeriană.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te