Oslo înăspreşte măsurile de carantină pentru a combate creşterea puternică a cazurilor de COVID

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 01.03.2021 - 09:40
Capitala norvegiană Oslo va înăspri începând de marţi, 2 martie, măsurile de carantină. / Foto: usnews.com

Capitala norvegiană Oslo va înăspri începând de marţi, 2 martie, măsurile de carantină pentru a combate creşterea puternică a infecţiilor cu coronavirus, provocate de o vaiantă mai contaioasă a virusului, a anunţat primarul oraşului, transmite Reuters.

SHARE

Varianta COVID identificată prima oară în Marea Britanie a început să se răspândească în Oslo în ianuarie, reprezentând în prezent 50%-70% din numărul infectărilor, potrivit Institutului Norvegian pentru Sănătate Publică (PHI).

Vineri, în Oslo a fost consemnat un număr record de 245 de infectări. ”Trebuie să însprim măsurile”, a declarat Johansen într-o conferinţă de presă.

Aceasta a adăugat că numărul infectărilor a crescut din cauza mobilităţii mai mari, a răspândirii mai rapide a virusului, precum şi a numărului mai mare de teste efectuate.

Citește și:

Șoșoacă era prea puțin: veni și Terheș! De ce Antena face reclamă marghioalei și răspopitului

Restaurantele, școlile și magazinele neesențiale, închise

Toate restaurantele, cu excepţia serviciilor take-away, şi magazinele neesenţiale, cu excepţia băcăniilor, farmaciilor şi magazinelor de băuturi, vor fi închise începând de marţi, urmând să fie impus nivelul ”roşu” pentru şcolile secundare, ceea ce înseamnă că elevii, care reveniseră în şcoli, vor face cursuri online.

Toare activităţile de recreere în spaţii deschise pentru adulţi, precum şi reuniunile private și vizitele la domiciliu trebuie să fie evitate, cu excepţia celor pentru copii, a mai spus Johansen.

Primăria intenţionează să înceapă în luna martie testări în masă în şcoli, pentru a urmări mai bine răspândirea virusului.

Centrele de cumpărături au fost deja închise în Oslo, în ianuarie, din cauza răspândirii variantei mai contagioase a virusului.

Citește și:

Frații dinamită din boxul românesc

Până pe 25 februarie, în Norvegia, ţară cu 5,4 milioane de locuitori, fuseseră vaccinate 320.000 de persoane cu prima doză de vaccin, iar aproape 150.000 de oameni au primit două doze.

Numărul cumulat de cazuri de Covid-19 pe parcursul a 14 zile, la 100.000 de locuitori, a fost de 70, în săptămâna încheiată pe 21 februarie, al reilea cel mai scăzut din Europa, după Islanda şi Liechtenstein, potrivit datelor Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.