Olanda a finalizat instruirea secretă a 300 de pușcași marini ucraineni. Antrenați și în România

DE Adina Mutăr | Actualizat: 05.06.2024 - 10:09
Olanda a finalizat instruirea secretă pentru 300 de pușcași marini ucraineni. Antrenați și în România - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Olanda a finalizat instruirea secretă pentru 300 de pușcași marini ucraineni. Antrenați și în România. Timp de patru luni, trupele ucrainene au fost instruite în operațiuni amfibii de către specialiști din Corpul Marin olandez.

SHARE

Olanda a finalizat instruirea secretă pentru 300 de pușcași marini ucraineni. Antrenați și în România.

Olanda a încheiat un proiect secret de instruire pentru 300 de pușcași marini ucraineni care pot acționa acum pentru a ataca ținte navale sau pentru a debarca în Crimea, un obiectiv prioritar pentru Kiev.

Alte pregătiri s-au concentrat pe desfășurari de tranșee și pe tactici de război urban.

Olanda a finalizat instruirea secretă pentru 300 de pușcași marini ucraineni

Amsterdam a subliniat că proiectul a fost în parteneriat cu instructori militari din Norvegia, Suedia, Marea Britanie și SUA.

În anunțul său, Guvernul a clarificat că misiunea a fost dezvăluită Camerei Reprezentanților după finalizarea acesteia din cauza „potențialelor riscuri de securitate” pentru părțile implicate.

„Ucraina are râuri largi și coaste lungi”, a declarat ministrul olandez al Apărării, Kajsa Ollongren.

„De aceea, este de cea mai mare importanță să ne putem împărtăși cunoștințele cu marinarii ucraineni”.

„Recent am participat la un exercițiu al pușcașilor marini ucraineni. Am fost impresionați de abilitățile și efortul lor.”

La antrenamentul tactic au participat și veterani cu experiență în operațiunile anterioare.

Guvernul a subliniat importanța pregătirii forțelor armate ucrainene și a capacităților europene mai largi de apărare.

„Ei aplică cunoștințele și expertiza pe care le-au dobândit aici în condiții reale de luptă câteva săptămâni mai târziu”, a declarat comandantul Forțelor Armate olandeze, Onno Eichelsheim.

„Aceasta are impact asupra motivației de ambele părți: toată lumea este aici pentru a profita la maximum de fiecare moment de învățare.”

„Trimitem un semnal puternic: vom continua să sprijinim împreună ucrainenii în lupta lor pentru suveranitatea țării lor. Acea luptă se referă și la securitatea Europei”, a declarat Eichelsheim, potrivit Defense Post.

Olanda a lansat mai multe inițiative pentru a sprijini Ucraina de când forțele ruse au atacat țara acum doi ani.

În mai, a selectat parteneri din industrie care să furnizeze piese și muniții pentru sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă Patriot pe care le va dona Ucrainei.

Anul trecut, guvernul a dezvăluit că o flotă de avioane F-16 Fighting Falcon este gata să fie trimisă la Kiev.

Simultan, forțele armate olandeze împreună cu un consorțiu multinațional de antrenament militar condus de britanici pentru Ucraina au finalizat pregătirile pentru peste 17.000 de recruți ucraineni.

Pușcași marini ucraineni, antrenați și în România

După cum s-a raportat anterior, Olanda va furniza Ucrainei bărci blindate de mare viteză în versiuni de patrulare și de luptă.

Ministerul olandez al Apărării a detaliat că Ucraina va primi 14 bărci RHIB, cinci bărci de patrulare fluviale militarizate și trei bărci de luptă CB90.

Și Marea Britanie a promis ambarcațiuni de asalt pentru scopul declarat de a ajuta Ucraina să elibereze Crimeea, o victorie care ar fi dezastruoasă pentru Rusia.

România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea.

Marina Ucraineană a efectuat un exercițiu de debarcare a trupelor pe o coastă neechipată folosind trei bărci de asalt rapid de tip Uisko 300 -Watercat M11 subseria U300.

Bărci de asalt rapid de tip Uisko 300 au fost transferate de la Marina finlandeză în România pentru pregătirea echipajului, potrivit front_ukrainian.

Citește și: România a antrenat trupe ucrainene de debarcare în Crimeea. Putin întărește Podul Kerci cu barje
 
Ambarcațiunile de debarcare din clasa Uisko donate de Finlanda au fost folosite de Marina ucraineană în timpul antrenamentului, în exerciții de debarcare pe coaste neamenajate.

Exercițiile au avut ca scop pregătirea unităților pentru asalt amfibiu.

Astfel de exerciții sunt organizate pentru a dezvolta abilitățile personalului, precum și pentru a se antrena pentru aterizări pe coaste capturate de inamic.

Citește și: De ziua Flotei Mării Negre a Rusiei, Ucraina a distrus cu Storm Shadow o bază secretă din Crimeea

„Exersăm o coordonare perfectă între echipajele ambarcațiunii, indiferent de condițiile meteorologice sau de prezența inamicului. În scenariile de luptă, grupul trebuie să funcționeze ca o unitate coerentă”, a explicat comandantul uneia dintre navele de debarcare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te