Oficial german: România s-a dovedit a fi un partener european şi un aliat transatlantic de încredere

DE Daniel Toșa | 25.11.2022 - 13:35
Oficial german: România s-a dovedit a fi un partener european şi un aliat transatlantic de încredere - FOTO: rumaenien.diplo.de

România s-a dovedit a fi un partener european şi un aliat transatlantic de încredere în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer.

SHARE

"Fie că este vorba de dezvoltarea unui răspuns european la agresiunea rusă, de primirea persoanelor din Ucraina care caută protecţie sau de sprijinirea exportului de cereale ucrainene, România a fost şi continuă să fie de încredere. Acest lucru este valabil mai ales în ceea ce priveşte politica de securitate: România este extrem de importantă pentru găzduirea trupelor internaţionale şi pentru securizarea flancului sud-estic al teritoriului nostru NATO.

Mă bucur că acest rol important al României, precum şi însemnătatea sporită a regiunii Mării Negre sunt tot mai mult recunoscute pe scena internaţională.

Acest lucru este evidenţiat şi de faptul că, în zilele următoare, România va găzdui Reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO, precum şi Reuniunea Liderilor de la Munchen, un eveniment la nivel înalt al Conferinţei de Securitate de la Munchen", a completat diplomatul, potrivit unui comunicat transmis de misiunea diplomatică.

Citește și: Erdogan a pornit război în Siria și ține departe SUA și Rusia de planurile sale. Kurzii: Va fi măcel

La Reuniunea Liderilor de la Munchen, aproximativ 75 de reprezentanţi guvernamentali de rang înalt şi experţi în politică externă şi de securitate sunt aşteptaţi să discute despre consecinţele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi despre alte probleme de securitate din regiune.

Printre participanţii din Germania se va număra ministrul federal pentru însărcinări speciale şi şeful Cancelariei Federale, Wolfgang Schmidt. Din partea României, vor fi prezenţi preşedintele Klaus Werner Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Citește și: VIDEO Rachete interceptoare Mamba din România au „respins” un atac aviatic. Porturile, apărate

În urma reuniunii, va fi publicat un "Munich Security Brief", care va cuprinde principalele puncte de interes şi recomandări ale conferinţei.

Participanţii la Reuniunea Liderilor de la Munchen fac schimb de opinii cu privire la provocările actuale în materie de politică externă şi de securitate, cu accent special pe un context regional specific. Reuniunile au loc de până la două ori pe an în diferite capitale din întreaga lume, potrivit Agerpres.

Reuniunile Liderilor de la Munchen facilitează un schimb deschis şi interactiv între factorii de decizie la nivel înalt şi experţi din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.