O nouă speranță împotriva cancerului. Pastila „minune” care „anihilează toate tumorile solide”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.08.2023 - 19:51
Sursa foto: Profimedia Images

Cercetătorii au dezvoltat un medicament care conține o moleculă numită AOH1996 care "pare să anihileze toate tumorile solide" în cercetările preclinice.

SHARE

Medicamentul AOH1996 poartă numele Annei Olivia Healey, o pacientă care a pierit la numai 9 ani după o luptă chinuitoare cu această maladie necruțătoare.

O nouă speranță împotriva cancerului. Pastila „minune” care „anihilează toate tumorile solide”

"Am știut că vreau să fac ceva special pentru acea fetiță", a declarat Linda Malkas de la City of Hope din Duarte, California, un centru de top în cercetarea cancerului, într-o declarație primită de The Post.

"Ea a murit când avea doar 9 ani din cauza neuroblastomului, un cancer pentru copii care afectează 600 de copii din America în fiecare an".

Citește și: Tendință de bronzare extrem de periculoasă. Cauzează cancer. Ce își toarnă oamenii pe piele

Malkas a cunoscut familia Annei chiar înainte ca fetița lor să moară în 2005, după o luptă devastatoare cu acest cancer. Neuroblastomul debutează în forme foarte timpurii ale celulelor nervoase, cel mai adesea găsite la un embrion sau la un făt, potrivit Societății Americane de Cancer.

Citește și: Mesajul premierului pentru supraviețuitorii de cancer. ”Poate fi tratat și vindecat”

"L-am întâlnit pe tatăl Annei când copila se afla în ultima fază... el m-a întrebat dacă pot face ceva pentru neuroblastom și a scris laboratorului meu un cec de 25.000 de dolari", a spus ea. "Acela a fost momentul care mi-a schimbat viața”, a declarat cercetătoarea Malkas.

Cum acționează noul medicament?

Noul medicament acționează prin direcționarea către o proteină numită PCNA, sau antigenul nuclear al celulelor proliferante. În forma sa mutantă, PCNA ajută tumorile canceroase să prospere și să crească.

"PCNA este alterată în mod unic în celulele canceroase, iar acest fapt ne-a permis să concepem un medicament care vizează doar forma de PCNA din celulele canceroase", lăsând neatinse celulele sănătoase, normale, a declarat Malkas, în vârstă de 68 de ani.

"Pilula noastră care ucide cancerul este ca „o furtună” care închide un nod aerian cheie".

Medicamentul lor AOH1996 se află în prezent într-un studiu clinic de fază 1 la City of Hope. În testele anterioare, AOH1996 a ucis selectiv celulele canceroase prin întreruperea cu succes a ciclului de reproducere celulară.

Deoarece AOH1996 a ucis celulele canceroase în mai multe linii celulare canceroase, oferă speranța că medicamentul poate fi folosit într-o zi pentru tratarea cancerului de sân, de prostată, de creier, ovarian, de col uterin, de piele și de plămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te