Numire oficială. O fostă procuroare din SUA, pe urmele corupților din Republica Moldova

DE Daniel Toșa | 05.08.2022 - 13:43
Numire oficială. O fostă procuroare din SUA, pe urmele corupților din Republica Moldova/FOTO: Profimedia/Colaj Newsweek

Veronica Dragalin, o fostă procuroare din SUA a depus jurământul de învestire în funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova.

SHARE

Jurământul formulat atât în formă orală cât și scrisă urmează să fie semnat de procurorul general și membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

Veronica Dragalin și-a început luni, 1 august, activitatea în calitate de procuroră-șefă a PA.

În scrisoare de motivare pe care a expediat-o membrilor comisie de concurs, Veronica Dragalin e a menționat că „candidează la această poziție, care pentru mine este o șansă de a mă reîntoarce în Moldova și a aduce o contribuție semnificativă, convinsă că eforturile mele în calitate de Șef al Procuraturii Anticorupție ar putea avea cu adevărat un impact pozitiv.

Citește și: În faliment nedeclarat, Bucureștiul primește Metrorex, companie cu datorii de 3,7 miliarde de lei

Există atât de mult avânt în acest moment, un val puternic împotriva corupției, împotriva modului în care au funcționat lucrurile de prea mult timp, atât în țară cât și în această instituție. Știu că drumul nu va fi ușor, dar ași vrea să contribui la o schimbare fundamentală și necesară în combaterea corupției”, potrivit zdg.md

„Sunt onorată că am fost numită în funcția de Procuror Șef al Procuraturii Anticorupție. Începând de astăzi voi fi în serviciul țării și al cetățenilor în lupta cu corupția. Vă asigur că voi depune tot efortul pentru ca Procuratura Anticorupție să câștige încrederea societății și să devină o instituție bine respectată, care funcționează la cel mai înalt nivel de integritate. Prin asta vom face schimbările de care Republica Moldova are nevoie și pe care le merită în acest moment important din istoria sa”, scrie Veronica Dragalin pe Facebook.

Citește și: VIDEO Buncărul „apocaliptic” de lângă Polul Nord, conceput pentru a preveni extincția oamenilor

La 10 mai, CSP a admis trei procurori la proba interviului pentru funcția de procuror–șef al PA. Este vorba despre Adrian Bordianu, Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi.  Dragalin a obținut cel mai mare punctaj la proba interviului – 72,15 puncte.

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID, precum și a organizației Moldovan-American Convention. Familia Dragalin este stabilită în SUA.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Universității din California de Sud, Veronica Dragalin a fost procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Conform CV-ului său, în 2019, Veronica Dragalin a obținut Premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF). În anul 2020, ea a obținut Premiul Directorului FBI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te