Norul toxic din Canada se apropie de România. Specialiștii vin cu avertizări pentru populație

DE Octavia Constantinescu | 01.07.2023 - 12:17
Norul toxic din Canada se apropie de România. Specialiștii vin cu avertizări pentru populație - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Norul toxic din Canada se apropie de România. Fumul şi particulele de cenuşă de la incendiile masive de pădure au migrat spre Europa. Meteorologii spun ca norul nu va fi un pericol pentru sănătatea noastră, iar la Ministerul Mediului se iau măsuri preventiv.

SHARE

Fumul de la incendiile de vegetaţie din Canada a ajuns şi în Europa şi, în câteva zile, va fi deasupra României. Specialiştii ne liniştesc! Nu va fi un risc pentru sănătatea noastră pentru că particulele rămân la altitudini mari.

În schimb, peste ocean, 20 de state americane sunt în stare de alertă din cauza poluării.

Citește și: Neregulile grave de pe piața jocurilor de noroc dezvăluite de Newsweek, confirmate de Finanțe

Norul toxic se apropie de România

Norul toxic a fost localizat în urmă cu doar câteva zile deasupra Franţei. Particulele de cenuşă au migrat rapid din Marea Britanie, Spania şi Portugalia. 

Acum, norul se apropie de noi. 

Norul poluant din Canada care a traversat în cursul acestei săptămâni tot Oceanul Atlantic şi a ajuns în zona ţării noastre va fi oprit şi chiar risipit ca urmare a circulaţiei aerului dinspre nordul Africii.

Prin urmare, doar la înalţimi mari, de 4.000-5.000 metri, ar putea să ajungă emisii provenite din Canada, însă în cantități extrem de mici. 

Șanse mici, însă specialiștii iau măsuri preventive

„S-au făcut niște modelări matematice, nu există un risc imediat și nici pe termen mediu ca România să fie afectată de acest nor. Vom ști cu suficient timp înainte, dacă va fi cazul, ca să putem comunica populației acest lucru, în măsura în care, bineînțeles, vom considera că acest nor ar putea să afecteze calitatea aerului în România.” a declarat Mircea Fechet, ministerul Mediului, potrivit unui post TV.

Citește și: DNA, prins în mrejele afacerii duty-free. Interesele Chinei într-o afacere de milioane de euro

Incendiile de pădure au devastat Canada. Focurile ard de la un capăt la altul al ţării şi ridică nori grei de fum toxic. Norul este împins de vânt peste Oceanul Atlantic si peste europa, iar efectele sunt devastatoare. 

În nordul Statelor Unite peste o sută de milioane de oameni suferă din cauza aerului greu de respirat. Chicago, Detroit şi Washington DC au ajuns acum în topul celor mai poluate oraşe de pe întreaga planetă.

Localnicilor li se recomandă să rămână în case, cu aerul condiţionat în funcţiune, iar dacă trebuie neapărat să iasă, să poarte măşti de protecţie, la fel ca în timpul pandemiei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te