Merkel i-a cerut lui Putin să-și mai retragă din trupele de la granița cu Ucraina

DE Adina Mutăr | 08.04.2021 - 20:54
Merkel vrea să-l convingă pe Putin să-și mai retragă din trupe/Foto: Black News

Germania solicită Rusiei să-și reducă forțele desfășurate lângă granița cu Ucraina pentru a nu dezechilibra situația în regiune.

SHARE

Președintele rus Vladimir Putin a discutat joi telefonic situația din Donbas, estul Ucrainei, cu cancelarul german Angela Merkel.

Atât Putin, cât și Merkel și-au exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea tensiunilor din sud-estul Ucrainei, a declarat Kremlinul într-un comunicat.

Putin a dat vina pe Kiev

„Vladimir Putin a atras atenția asupra acțiunilor provocatoare ale Kievului, care recent a escaladat în mod intenționat situația pe linia de contact. A fost subliniată, în primul rând, necesitatea ca autoritățile de la Kiev să pună în aplicare strict acordurile încheiate anterior, pentru a stabili un dialog direct cu Donetsk și Luhansk și să oficializeze statutul special al regiunii Donbas”, se arată în comunicat.

Părțile aflate în conflict sunt atenționate să pună în aplicare pe deplin Acordul de la Minsk din 2015.

Într-o declarație a Cancelariei germane, Angela Merkel a subliniat îngrijorările legate de desfășurarea masivă de trupe rusești la granița ucraineană.

Citește și 

11 fotomodele din Ucraina, arestate în Dubai fiindcă au pozat goale, au scăpat de închisoare

Rusia, despre trupele de la granița cu Ucraina: Le ținem cât considerăm necesar

 

„Cancelarul a cerut reducerea acestor întăriri ale trupelor pentru a dezescalada tensiunile", a declarat Ulrike Demmer, purtătorul de cuvânt al Guvernului, într-un comunicat.

Cei doi lideri și-au reafirmat angajamentul de a continua coordonarea strânsă a eforturilor dintre Rusia și Germania, inclusiv în formatul Normandia - Germania, Franța, Rusia și Ucraina - prin intermediul consilierilor politici și al Ministerelor de Externe.

Putin și Merkel au vorbit și despre situația umanitară din Siria, au salutat înființarea instituțiilor de stat pentru perioada de tranziție în Libia și au subliniat necesitatea asigurării stabilității în Bosnia și Herțegovina.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.