Mercenarii lui Prigojin întorc armele: Îi ajută pe ucraineni să-i elimine pe luptătorii ceceni

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.06.2023 - 21:21
Mercenarii lui Prigojin de la Wagner-Foto: The Moscow Times

Mercenarii lui Prigojin întorc armele: Îi ajută pe ucraineni să-i elimine pe luptătorii ceceni de rang înalt. Un deputat în Parlamentul rus, văr al liderului cecen Ramzan Kadîrov a fost rănit într-un atac al artileriei ucrainene orchestrat de membri ai grupului Wagner.

SHARE

Surse din Moscova au negat informațiile ucrainene conform cărora Adam Delimhanov, care reprezintă Cecenia în Parlamentul rus, ar fi fost ucis, dar au recunoscut că acesta ar fi fost rănit în atacul care a avut loc în regiunea Zaporijie.

Kadîrov și-a trimis toți oamenii din Marinka, Donețk, în căutarea vărului său și pentru a-l scoate de unde se află „orice-ar fi”, a scris pe Telegram Apti Alaudinov, comandantul forțelor speciale cecene Ahmat, potrivit mil.in.ua.

Mercenarii lui Prigojin întorc armele: Îi ajută pe ucraineni să-i elimine pe luptătorii ceceni 

La începutul acestei săptămâni, Delimhanov, în vârstă de 53 de ani, se afla în regiunea Belgorod pentru a se întâlni cu guvernatorul Viaceslav Gladkov, organizând forțele cecene pentru a consolida granița cu Rusia, lovită de incursiunile partizanilor ruși anti-Putin.

Dar politologul ucrainean Kirill Sazonov, care luptă în Forțele Armate ale Ucrainei, a declarat că un convoi în care se afla Delimhanov a fost lovit în timpul unei vizite la Primorsk, în regiunea Zaporojie. 

Sazonov a susținut că deputatul și mulți dintre cei care-l însoțeau au murit, potrivit Daily Mail.

Colonelul Roman Venevitin - fost comandant al Brigăzii 72 a Rusiei - a susținut că Delimhanov a fost atacat după ce locația sa a fost divulgată „informațiilor inamice” de către mercenarii Wagner ai lui Evgheni Prigojin.

„Din păcate, pierderile sunt semnificative”, a declarat acesta.

Citește și: VIDEO Mercenari Wagner se alătură forțelor ruse anti-Putin. Cecenii au semnat cu armata rusă

Venevitin a fost recent dezarmat și capturat de membrii grupului Wagner după ce ar fi tras într-un vehicul al mercenarilor, ceea ce arată tensiunea dintre membrii armatei regulate a Rusiei și unitățile de mercenari Wagner.

Citește și: Putin obligă mercenarii să semneze contract cu Armata, altfel nu vor primi muniție. Wagner refuză

Prigojin și Kadîrov au fost în relații bune la începutul războiului dar s-au distanțat recent, Prigojin acuzând forțele lui Kadîrov că nu își pot menține pozițiile în Donețk. 

Prigojin și-a continuat atacurile mediatice cu critici umilitoare la adresa experienței de luptă și a calităților îndoielnice ale soldaților unității cecene Ahmat, mai ales după ce aceștia au semnat contracte cu Armata rusă, în timp ce Prigojin a refuzat „oferta lui Șoigu”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te