VIDEO Mercenari Wagner se alătură forțelor ruse anti-Putin. Cecenii au semnat cu armata rusă

DE Adina Mutăr | 12.06.2023 - 19:55
Mercenar Wagner care s-a alăturat forțelor ruse anti-Putin-Foto: RUSSIAN VOLUNTEER CORP

Mercenari Wagner se alătură forțelor ruse anti-Putin, în timp ce cecenii lui Kadîrov au semnat cu armata rusă.

SHARE

Corpul de Voluntari din Rusia, forțe anti-Putin, susține că un fost mercenar Wagner a refuzat să fie dat înapoi într-un schimb de prizonieri, preferând să se alătură unității acestora.

În timpul unui schimb de prizonieri de război din 11 iunie, Corpul de Voluntari din  Rusia (RDK) a declarat că unul dintre rușii capturați, care luptase anterior în  Grupul Wagner (PMC), a refuzat schimbul și și-a exprimat dorința de a deveni un luptător al RDK.

Mercenari Wagner se alătură forțelor ruse anti-Putin

Denis WhiteRex, comandantul RDK, a fost prezent astăzi la procedura de schimb de prizonieri. Tuturor militarilor li s-a oferit posibilitatea de a se alătura voluntar forțelor anti-Putin.

„Unul dintre prizonieri, Vladislav Izmailov, a refuzat să fie schimbat și și-a exprimat dorința de a deveni un luptător al RDK. După verificări corespunzătoare, vom fi bucuroși să îi oferim lui Vlad ocazia de a lupta în rândurile noastre”, a declarat WhiteRex, potrivit pravda.com.ua.

RDK a anunțat că a transferat în partea rusă prizonierii capturați în luptele de lângă Novaia Tavoljanka din regiunea Belgorod.

"RDK își ține cuvântul dat soldaților ruși care și-au depus armele în luptele de lângă Novaia Tavoljanka! După ce au acordat îngrijiri medicale adecvate, luptătorii au fost predați părții ruse la granița regiunilor Sumi și Belgorod", se arată în mesaj.

Mercenarii Kadîrov au semnat contracte cu armata rusă

Mercenarii lui Kadîrov au semnat contracte cu Ministerul rus al Apărării, în fața camerelor.

Ministerul rus al Apărării a emis un ordin prin care obligă toate „formațiile de voluntari” să semneze un contract cu ministerul până la 1 iulie „pentru a crește eficacitatea desfășurării lor” în războiul din Ucraina.

Mercenarii liderului cecen Ramzan Kadîrov din detașamentul Ahmat au fost primii care au semnat un astfel de document în fața camerei, potrivit pravda.com.ua.

Citește și: Putin obligă mercenarii să semneze contract cu Armata, altfel nu vor primi muniție. Wagner refuză

Ministerul rus al Apărării: „Un contract care definește reglementarea legală și activitățile unităților de voluntari Ahmat în zona operațiunii militare speciale, precum și extinderea măsurilor de protecție socială și de sprijin stabilit de stat pentru voluntari și familiile acestora, a fost semnat de Alexei Kim, adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, și Adam Dașaev, directorul Forțelor Speciale Unite din Rusia.

Citește și: Armata lui Putin a deschis focul asupra mercenarilor Wagner la Bahmut. Un colonel rus, capturat

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat, imediat după emiterea ordinului, că „nu va semna niciun contract cu Șoigu”, ministrul rus al Apărării, chiar dacă luptătorii săi nu vor mai primi arme și muniție.

Este de așteptat ca, în această situație, mai mulți mercenari Wagner să se alăture corpului anti-Putin RDK.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te