Medvedev amenință Occidentul cu bomba nucleară. „Moscova are dreptul să răspundă fără consultare”

DE Daniel Toșa | 27.09.2022 - 11:35
Medvedev amenință Occidentul cu bomba nucleară. „Moscova are dreptul să răspundă fără consultare” - FOTO: Profimedia

Fostul președinte al Federației Ruse, Dimitri Medvedev, a amenințat din nou Occidentul și omenirea cu un atac nuclear dacă Rusia este provocată peste limită.

SHARE

Medvedev preia retorica lui Vladimir Putin afirmând că acest această amenințare „nu este o cacealma”.

Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a avertizat de asemenea că Moscova are dreptul să răspundă "fără multă consultare", în contextul în care tensiunile între Rusia şi Occident cresc din cauza referendumurilor desfăşurate în mare parte din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia.

Medvedev a emis în mod constant declaraţii agresive privind Occidentul şi Ucraina în ultimele luni, subliniind transformarea sa de la un eliberator deschis către Occident, când era preşedinte, între 2008 şi 2012.

Citește și: FOTO Buncărele de lux în care miliardarii vor să se pună la adăpost de Apocalipsă

Mișcările belicoase ale lui Vladimir Putin arată că este pus cu spatele la zid și că noua lui strategie este să întindă coarda amenințării nucleare cât mai mult.

„Acesta nu e un bluf”, a spus Vladimir Putin în discursul în care a anunțat mobilizarea „parțială” și a amenințat Occidentul cu armele nucleare.

Ce înseamnă amenințările lui Putin și Medvedev?

Atât liderul de la Kremlin, cât și Medvedev au ridicat miza războiului la nivel mondial și au transformat un război de agresiune într-unul de apărare a patriei amenințate.

Fie că amenințările anterioare au fost o cacealma, fie că are într-adevăr o strategie a șantajului împins până la ultimele limite, acum că a ajuns cu spatele la zid.

Citește și: Rafila: „Era de așteptat o creștere a virozelor, având în vedere că școala a început mai repede”

Pe de altă parte și Putin și Medvedev țin să precizeze apăsat că amenințarea cu bomba nucleară „nu este o cacealma” pentru a fi crezuți de intențiile Rusiei. Ceea ce demonstrează încă o dată că tot ce au spus rușii până acum a fost o minciună.

Putin spunea înainte de invazia în Ucraina că nu va ataca statul vecin niciodată și a făcut-o. Apoi spunea că nu există recruți trimiși la luptă și sunt nenumărate dovezi cu tineri ruși de 19-23 de ani fără nicio pregătire militară capturați în Ucraina.

El a negat ferm faptul că trupele ruse nu au atacat niciodată civilii în Ucraina, dar dovezile sunt peste tot și exemplele pot continua.

Discursul lui Putin a fost în cea mai mare proporție adresat publicului autohton, unul precondiționat să accepte versiunea oficială a propagandei. Dar amenințările nucleare au fost în primul rând pentru urechile occidentale, potrivit Pravda.

Scopul este transparent: reducerea determinării occidentale de a spriji Ucraina. Este de fapt aceeași miză ca și în cazul șantajului cu gazele, doar că atitudinea belicoasă în ce privește armele de distrugere în masă pune alt tip de presiune pe liderii occidentali.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te