Medic din SUA în fața pacienților COVID-19: Ei sunt cei care plătesc prețul și se înfurie pe noi

DE Daniel Toșa | 27.09.2021 - 13:02
Medic din SUA în fața pacienților COVID-19: Ei sunt cei care plătesc prețul și se înfurie pe noi/FOTO: Unsplash

Un medic pneumolog din statul american Michigan a relatat despre interacțiunile pe care le-a avut cu 8 pacienți care i-au respins sfaturile medicale legate de COVID-19, scrie Business Insider.

SHARE

Dr. Matthew Trunsky, directorul secției de îngrijiri paliative a spitalului Beaumont Health, a declarat vinerea trecută pentru jurnaliștii de la The Washington Post că 6 din pacienții în cauză au murit între timp.

Medicul a relatat într-o postare făcută pe Facebook în data de 11 septembrie că unii dintre pacienți au negat că ar avea virusul, au cerut tratamente neaprobate a căror eficacitate nu a fost dovedită precum ivermectina și hidroxiclorochina și că unul i-a spus că „aș prefera să mor decât să primesc acest vaccin împotriva coronavirusului”.

„Ca să nu mai zic de furia persoanelor față de medicii și asistentele care cu adevărat depunem toate eforturile de care suntem în stare și care oferă îngrijiri excelente”, a mai scris Trunsky.

Citește și: EXCLUSIV Blatul măștilor de protecție anti-COVID de 14 milioane €. Cum s-a negociat pentru un privat

„Bineînțeles, răspunsul era de a fi vaccinat, dar ei nu erau și acum sunt furioși pe comunitatea medicală din cauza eșecului lor. Numerele sunt în creștere. Vaccinați-vă”, avertiza medicul la momentul respectiv.

Acesta a relatat pentru The Washington Post că estimează că 90% din pacienții pe care îi tratează nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Trunsky a mai spus de asemenea că el și alți angajați sanitari sunt epuizați și că este mai ales întristat de numărul de pacienți care au murit din cauza COVID-19 în cursul pandemiei.

„Suntem obosiți fizici și epuizați emoțional...Nu cred că trece o săptămână fără să văd pe cineva stingându-se din viață”, a declarat pneumologul pentru The Washington Post.

Mai multe studii au arătat că între 20 și 30% din angajații sanitari din Statele Unite se gândesc să părăsească domeniul din cauza epuizării, relatează CNBC.

Citește și: Milionarul care a fost jefuit, băgat în portbagaj și lăsat gol în pădure de frații Cămătaru, urmărit

Trunsky a mai relatat că a sperat că demararea campaniei de vaccinare i-a oferit speranța că situația se va îmbunătăți dar că răspândirea variantei Delta mult mai infecțioase a coronavirusului, preponderent în rândul persoanelor nevaccinate, a dus din nou la agravarea lucrurilor.

Medicul le-a mai spus celor de la The Washington Post că deși unii pacienți internați cu COVID-19 i-au mărturisit că le pare rău că nu s-au vaccinat, alții sunt vehemenți în ceea ce privește decizia, chiar și pe patul de moarte, scrie Hotnews.

„Ei sunt cei care plătesc prețul și se înfurie pe noi”, a declarat acesta. Ceilalți doi pacienți la care a făcut referire medicul sunt în continuare internați la terapie intensivă.

Până în prezent 55,3% din populația totală a SUA a fost inoculată în regim complet împotriva coronavirusului în timp ce 64,3% din americani au fost imunizați cu prima doză a unui vaccin anti-Covid, potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te