Marea Britanie nu a informat țările UE, inclusiv România, despre aproape 200 de ucigași și violatori

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 07.03.2021 - 09:33
Cum „a uitat” Marea Britanie să informeze țările UE, inclusiv România, despre criminali și violatori/FOTO: Getty

Marea Britanie a încercat să mușamalizeze faptul că n-a trimis în țările UE condamnările a 109 criminali, 81 de violatori și a unui bărbat găsit vinovat de ambele fapte de instanțele din Regatul Unit. Acest lucru s-a întâmplat din cauza erori masive a sistemului informatic.

SHARE

Aceste cazuri grave se numără printre cele 112.490 de condamnări penale care nu au fost transmise în capitale din UE, pe o perioadă de opt ani, din cauza unei erori informatice catastrofale.

Citește și:

EXCLUSIV Trupul neînsuflețit al lui Aly Sadoveanu va fi adus în țară. Poliția, în alertă maximă

Scandalul implică în mare măsură cetățeni care sunt deportați foarte rar chiar și după condamnări lungi la închisoare, lăsând statele membre ale UE neinformate cu privire la persoane condamnate pentru infracțiuni în Marea Britanie care între timp ar fi putut intra în țara lor.

Citește și

VIDEO Sexy PRM-ista de la AUR: L-am ajutat pe Simion cu live-urile mele din insula păcatului

Dezvăluirea este extrem de sensibilă într-un moment în care forțele de poliție din Marea Britanie se bazează pe bunăvoință pentru o cooperare continuă în vederea schimbului de informații, după pierderea accesului la bazele de date UE odată cu Brexitului.

 

Problema a fost descoperită în urmă cu cel puțin șase ani, iar un birou provizoriu de actualizare a informațiilor a fost înființat la acea dată.

Citește și

Vali Nebunu, conflict cu interlopul Romi Neguș: I se spune Rumeguș, căprioara. Un țăran incult

 

Marea Britanie a încercat să mușamalizeze problema

 

Potrivit The Guardian, au lipsit notificări cu privire la 191 de persoane care au fost condamnate fie pentru crime grave sau premedidate, violuluri, pedofilie, fie pentru ucidere din culpă.

Statele membre ale UE au fost informate cu privire la această problemă abia în toamna anului trecut, după ce aceeași sursă a făcut o primă dezvăluire în acest sens.

Citește și

Interlopul Ureche, finul lui Nuțu Cămătaru, a violat o tânără amăgind-o că filmează o reclamă



Din totalul de 112.490 de condamnări din instanțele din Regatul Unit care nu au fost transmise statelor membre ale UE, documentele arată că până la 15 februarie s-au făcut notificări tardive cu privire la 81.706 dosare, între care 19.565 către Polonia, 17.996 către Irlanda și 12.466 către România. Biroul de cazier judiciar din Marea Britanie a declarat că în ultimele două săptămâni au fost făcute alte 7.100 de notificări.

Citește și

Jalbele interlopului Rechinu la președintele Mexicului au avut efect: s-a văzut cu șefa Securității

Problema îi vizează în principal pe cetățenii din UE care nu o amprentă digitală din evidență. Dar o serie de alte erori din sistem au dus la netransmiterea notificării. Polonia nu a fost informată despre condamnările a 15 dintre cetățenii săi, deoarece aceștia au fost în mod eronat repartizați de sistemul computerizat al poliției ca fiind din Insulele Pitcairn.

 

A fost o eroare a sistemului informatic

 

Oficialii au remarcat în 2015 că sistemul era predispus la erori, mai mulți infractori condamnați fiind înregistrați cu domiciliul într-un mic atol din Oceanul Pacific, cunoscut sub numele de Insula Wake, când în realitate locuiau în Wakefield, West Yorkshire.

Citește și

EXCLUSIV Printre polițiștii de la Secția 16 care au torturat doi tineri, două polițiste (22, 23 ani)

Problema a fost cauzată de sistemul computerizat al poliției naționale, o bază de date utilizată de organizațiile de aplicare a legii din Marea Britanie, administrată de Ministerul de Interne, care generează informări zilnice cu privire la cele mai recente actualizări, scrie The Guardian, citat de Digi24.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te