Lukașenko cere amenințător: „Pace, cât se poate. Altfel va fi mai rău”. Putin mută arme nucleare

DE Adina Mutăr | Actualizat: 09.06.2023 - 16:45
Întâlnire laSoci Putin-Lukașenko-Foto: Profimedia Iimages

Lukașenko cere amenințător: „Pace, cât se poate. Altfel va fi mai rău”, la o întâlnire cu secretarii consiliilor de securitate ale statelor membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă. Putin mută arme nucleare în Belarus.

SHARE

La o întâlnire cu secretarii consiliilor de securitate ale statelor membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, președintele Belarus, Alexandru Lukașenko și Vladimir Putin au cerut, din nou, negocieri pentru realizarea „păcii” în războiul împotriva Ucrainei.

„Trebuie să ne așezăm la masa negocierilor. Aceasta este poziția președintelui rus și aceasta a fost poziția noastră de la bun început. Știu asta sută la sută, probabil mai mult decât oricine altcineva. Pentru că vorbesc des cu președintele rus. Deci pace și numai pace”, a scris Lukașenko pe canalul Telegram  Pul Pervogo.

 Lukașenko cere amenințător: „Pace, cât se poate. Altfel va fi mai rău”. Putin mută arme nucleare 

Lukașenko a acuzat Occidentul că nu dorește pacea așa cum este înțeleasă de autoritățile ruse și bieloruse.

„Occidentul s-a implicat cu fermitate în Ucraina pentru a zdrobi Rusia sub picioare, pentru a-și șterge picioarele pe ea. Nu vom îngenunchea. Deci trebuie să negociem cât timp este încă posibil. Altfel va fi mai rău", a amenințat Lukașenko, potrivit pravda.com.ua.

Ultima dată când Lukașenko a spus că Ucraina și Rusia ar trebui să stea la masa negocierilor fără nicio precondiție din partea Kievului a fost în mai.

Vladimir Putin a declarat vineri că desfășurarea armelor nucleare tactice în Belarus va începe în iulie.

Citește și: Înregistrări dovedesc rolul Rusiei la Barajul Nova Kahovka. Aruncat în aer de un grup rus de sabotaj

Vorbind la o întâlnire cu Lukașenko la Soci, Putin a spus că la începutul lunii iulie va fi finalizată construcția facilităților speciale necesare pentru desfășurarea armelor nucleare. 

„Totul decurge conform planului. După cum știți, pregătirea facilităților relevante se încheie în perioada 7-8 iulie și vom începe imediat activitățile legate de implementarea tipurilor relevante de arme pe teritoriul Belarus”, a declarat Putin, potrivit Anadolu.

Citește și: Plan NATO pentru evitarea unui dezastru nuclear la Zaporojie după distrugerea barajului Kahovska

La sfârșitul lunii mai, miniștrii apărării din cele două țări au semnat un acord privind desfășurarea armelor nucleare rusești în Belarus, ce stipulează condițiile pentru păstrarea acestora într-o unitate specială de depozitare.

Putin a precizat că această acțiune este un răspuns la riscurile de securitate tot mai mari, subliniind că Moscova a urmat SUA, care și-au desfășurat armele nucleare tactice în țările europene.​​​​​​

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te