Letonia confiscă mașinile înregistrate în Rusia și le transferă Ucrainei. Rușii, amendați cu 2.000 €

DE Adina Mutăr | 15.02.2024 - 20:02
Letonia confiscă mașinile înregistrate în Rusia și le transferă Ucrainei. Rușii, amendați cu 2.000 euro - Foto: en.rua.gr (imagine cu caracter ilustrativ)

Letonia confiscă mașinile înregistrate în Rusia și le transferă Ucrainei. Rușii, amendați cu 2.000 euro. La 15 februarie, în Letonia au intrat în vigoare modificări privind confiscarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pentru încălcarea Legii circulației rutiere.

SHARE

Letonia confiscă mașinile înregistrate în Rusia și le transferă Ucrainei. Rușii, amendați cu 2.000 euro. în conformitate cu modificările din legislația letonă, mașinile înmatriculate în Federația Rusă pot participa la traficul stradal numai dacă sunt în tranzit și o singură dată. 

Proprietarii de mașini cu numere de înmatriculare rusești au avut timp până la 14 februarie să își înmatriculeze vehiculul la o adresă locală sau să-l scoată din țară.

Letonia confiscă mașinile înregistrate în Rusia și le transferă Ucrainei. Rușii, amendați cu 2.000 €

Înainte de a intra în Letonia, proprietarii de vehicule trebuie să furnizeze autorităților, în format electronic, informații despre mașină, șoferul acesteia și perioada în care mașina va participa la traficul rutier în Letonia.

Această perioadă nu trebuie să depășească 24 de ore. 

„Dacă vehiculul nu este înmatriculat în Letonia sau nu circulă în afara Letoniei, iar utilizarea lui neautorizată în traficul rutier este stabilită, autoritățile au dreptul de a confisca vehiculul. În plus, pentru conducerea ilegală a unui autoturism cu numere de înmatriculare rusești, se dă amendă de la 750 la 2000 de euro”, spune legea, potrivit en.rua.gr.

Citește și: Care sunt cele 3 state europene ce așteaptă invazia Rusiei construind sute de buncăre ?

Excepțiile sunt doar pentru proprietarii de mașini care au privilegii și imunități conform standardelor internaționale obligatorii pentru Letonia, precum și pentru mașinile misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale.

Aceste restricții de la Riga au fost legate de războiul rusesc împotriva Ucrainei: mașinile confiscate cu numere de înmatriculare rusești vor fi transferate în Ucraina ca sprijin pentru lupta acesteia împotriva țării agresoare.

Citește și: Serviciile secrete: Rusia dublează trupele la granița cu NATO. Nu va ezita să atace Alianța

De la 12 septembrie 2023, în Letonia este interzisă intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești. 

În aceeași zi, interdicția a intrat în vigoare și în Lituania. Estonia a aderat la restricții o zi mai târziu, la 13 septembrie.

Țările baltice au explicat această măsură printr-o directivă publicată de Comisia Europeană la 8 septembrie privind clarificarea sancțiunilor impuse Federației Ruse.

Potrivit acestui document, vehiculele înmatriculate în Rusia nu mai au voie să intre pe teritoriul Uniunii Europene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te