Legendara Divizie 101 Americană și Armata Română sărbătoresc Crăciunul împreună cu bucate românești

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.12.2022 - 13:45
Legendara Divizie 101 Americană și Armata Română sărbătoresc Crăciunul împreună cu bucate românești - FOTO: army.mil

Forțele Terestre Române au organizat un eveniment de Crăciun în cadrul căruia au livrat cadouri soldaților Diviziei 101 Aeropurtate pentru a consolida parteneriatul româno-american și pentru a crește moralul militarilor aflați în prima linie de apărare a granițelor NATO.

SHARE

"Încercăm să vă facem sezonul sărbătorilor de iarnă mai frumos", a declarat generalul de brigadă român Bixi-Pompiliu Mocanu. "Încercăm să aducem câteva produse tradiționale românești pe care le avem pe masa de Crăciun."

Comunitatea românească și-a împărtășit tradițiile cu soldații armatei americane pentru a răspândi bucuria sărbătorilor. Soldații americani se află în prezent în România pentru a întări securitatea flancului estic al Europei, sporind în același timp legăturile cu aliații români.

"Sunt o grămadă de gustări și bunătăți care ne vor ajuta să trecem cu adevărat prin sezonul de sărbători", a declarat Pfc. Cooper Tackett din Divizia 101 Aeropurtată (Air Assault) în timp ce deschidea primul cadou al sezonului de sărbători.

Magia Crăciunului i-a pus la "masă" pe români și americani

Soldații au împărțit și au deschis cadourile împreună, în timp ce fanfara Diviziei 101 Aeropurtate (Air Assault) a cântat muzică de Crăciun pentru toți cei prezenți.

"Vrem doar să vă mulțumim vouă, marii noștri parteneri și aliați, pentru că ne faceți să ne simțim ca acasă, atât de departe de familiile noastre, de Crăciun", a declarat colonelul Ricardo Turner, ofițerul responsabil cu planurile și operațiunile diviziei pentru Divizia 101 Aeropurtată (Air Assault).

Citește și: Kosovo, în pragul unui conflict armat. Misiunea de menținere a păcii KFOR și-a suplimentat trupele

Pentru a le mulțumi soldaților, cadourile oferite au inclus mai multe produse alimentare tradiționale românești diferite, consumate în perioada sărbătorilor, precum și scrisori scrise de copii români, care le urează sărbători fericite atât de departe de casele lor.

"Ne uităm la legăturile pe care le-am creat în timp ce am fost desfășurați în ultimele luni aici, iar acesta este doar un alt semn al marii noastre prietenii și al parteneriatului nostru", a adăugat Turner.

Citește și: SRI desecretizează dosarele Revoluției. Hellvig: „Eroii din 22 decembrie merită adevărul”

Armata SUA continuă să construiască un parteneriat puternic cu aliații noștri din NATO în România pentru a consolida uniunea noastră, mai ales în perioada sărbătorilor, potrivit army.mil.

Legendara Divizia 101-a aeropurtată a armatei americane a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani

Imagine

Divizia 101-a aeropurtată a armatei americane a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani, pe fondul creșterii tensiunii dintre Rusia și alianța militară NATO condusă de americani. Unitatea de infanterie ușoară, supranumită "Vulturii țipători", este antrenată să se desfășoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata de luptă.

Această amenințare, atât de aproape de teritoriul NATO din România, este motivul pentru care a fost trimisă una dintre cele mai de elită divizii americane de asalt aerian, cu echipament greu.

"Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO", a declarat comandantului adjunct al diviziei, generalul de brigadă John Lubas.

Imagine

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te