Lavrov acuză Occidentul că vrea „înghețarea” războiului din Ucraina. Kremlinul se teme de un Minsk-3

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.11.2023 - 10:16
Lavrov acuză Occidentul că vrea „înghețarea” războiului din Ucraina. Kremlinul se teme de un Minsk-3 - Foto: Profimedia images

Lavrov acuză Occidentul că vrea „înghețarea” războiului din Ucraina. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Occidentul încearcă să "înghețe" războiul din Ucraina pentru a câștiga timp și a reînarma Ucraina pentru viitoarele atacuri.

SHARE

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Occidentul încearcă să "înghețe" războiul din Ucraina pentru a câștiga timp și a reînarma Ucraina. În același timp, bloggerii din presa rusă susțin că orice "armistițiu" sau pauză în război va permite forțelor armate să se odihnească, să se reînarmeze și să reia ofensiva.

Lavrov acuză Occidentul că vrea „înghețarea” războiului din Ucraina. Kremlinul se teme de un Minsk-3

Analiștii Institutului pentru Studiul Războiului ( ISW ) au declarat că există o lipsă evidentă de consens în Federația Rusă cu privire la ceea ce anume va fi considerată victoria sa. Iar acest lucru sporește îngrijorarea în spațiul informațional rusesc cu privire la ritmul războiului.

Lavrov și mai mulți bloggeri media au afirmat că Rusia ar trebui să continue operațiunile active în Ucraina și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la perspectiva unui sprijin militar suplimentar pentru Ucraina din partea Occidentului . În același timp, unii bloggeri media și-au exprimat o puternică nemulțumire față de lipsa unor obiective militare formulate ale Federației Ruse și au afirmat că statul ar trebui să le clarifice înainte de a discuta despre o eventuală pauză sau încetare a războiului.

Bloggerii ruși pro Kremlin susțin că Federația Rusă ar fi prejudiciată în cazul unui armistițiu cu Ucraina

Un cunoscut blogger pro Kremlin a declarat că o pauză în război ar permite Ucrainei să organizeze un acord de „pace” de tip „Minsk-3”.

Citește și: Propunerea de pace de neacceptat făcută de Occident pentru Ucraina. Acuzațiile unui oficial din Kiev

De asemenea, el a remarcat că orice discuție despre pauze sau negocieri în război ar fi deosebit de dăunătoare pentru Rusia , deoarece nu a reușit să definească în mod clar obiectivele războiului sau condițiile necesare pentru victorie. Bloggerul a menționat că lipsa unei definiții clare a victoriei a cauzat destabilizarea internă în Rusia.

Rusia vrea mai mult teritoriu din Ucraina

Alți bloggeri militari ruși au remarcat faptul că Ucraina controlează mai multe teritorii pe care Federația Rusă pretindea că le-a capturat și anexat. Bloggerii susțin că Rusia nu ar trebui să poarte nicio negociere până când nu va cuceri teritoriile rămase din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, precum și regiunile Odesa și Nikolaev.

"Discuția reînnoită despre discuțiile ipotetice a evidențiat lipsa unor obiective militare clar articulate ale Rusiei și provoacă o îngrijorare considerabilă în spațiul mediatic rusesc pro-război.

Citește și: Putin se declară "pregătit pentru discuții" de pace cu Ucraina, dar acuză Kievul de „neglijență”

Unii bloggeri media au susținut că Rusia nici măcar nu poate lua în considerare suspendarea războiului până când nu capturează în totalitate cele patru regiuni ucrainene ocupate, în timp ce alții "Milbloggeri au pledat pentru obiective mai maximaliste, cum ar fi capturarea regiunilor Odesa și Nikolaev, în care Rusia nu este prezentă în prezent (cu excepția unei mici prezențe rusești în regiunea Nikolaev din Peninsula Kinburn)", se arată în raportul Institutului.

Aceștia au remarcat că aparenta lipsă de consens cu privire la ceea ce anume ar fi considerat o victorie rusă sporește îngrijorarea cu privire la ritmul perceput al războiului în spațiul informațional rusesc. Această îngrijorare se reflectă din ce în ce mai mult la cele mai înalte niveluri ale guvernului rus.

Lavrov vrea să continue la „nesfârșit” un război prelungit în Ucraina

Anterior, anumite voci din spațiul informațional al Federației Ruse, precum și fostul lider "Wagner" Evgheni Prigojin, ucis la ordinul lui Putin, au pledat pentru "înghețarea" războiului din Ucraina, pentru a oferi trupelor rusești posibilitatea de a se odihni și de a se reface. 

Cu toate acestea, declarația lui Lavrov împotriva oricărei pauze în Ucraina este o negare clară a acestui argument, precum și o acceptare tacită a unui război prelungit în Ucraina.

"Îngrijorarea clară a Rusiei cu privire la capacitatea Ucrainei de a se reînarma și de a-și relua ofensiva în cazul unei pauze subliniază îngrijorarea Rusiei cu privire la continuarea sprijinului NATO și al Occidentului pentru Ucraina", a declarat ISW.

În același timp, Rusia compensează rapid pierderile și își transformă economia la o stare de război. Potrivit analiștilor, Kremlinul va folosi orice pauză sau încetare a focului pentru a se pregăti pentru o nouă agresiune împotriva Ucrainei. Partenerii Ucrainei o pot sprijini, pot accelera ajutorul și pot permite reluarea manevrelor pe câmpul de luptă, potrivit tsn.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te