VIDEO Kremlinul pregătește Rusia pentru un atac nuclear major. Putin, dispus să detoneze planeta

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.10.2023 - 14:44

Pentru prima dată în istoria Rusiei, Kremlinul pregătește întreaga țară pentru un atac nuclear major. Marți încep exercițiile la nivel național în Rusia cu populația civilă. Occidentul este prezentat ca fiind agresorul. Moscova crede că o escaladare nucleară este foarte posibilă.

SHARE

Moscova va efectua primul exercițiu la nivel național pentru un atac nuclear. Rusia este cea mai mare țară din lume. Prin urmare, exercițiul se va întinde pe unsprezece fuse orare.

Kremlinul pregătește întreaga Rusie pentru un atac nuclear major. Putin, dispus să detoneze planeta

Acesta este programat să aibă loc pe 3 octombrie, cu doar patru zile înainte de cea de-a 71-a aniversare a președintelui Vladimir Putin. Cetățenii din întreaga țară sunt pregătiți pentru un posibil război nuclear. Acest lucru arată clar: Kremlinul crede că o escaladare nucleară este din ce în ce mai probabilă.

În cadrul exercițiului de o zi, Occidentul este prezentat ca un agresor nuclear. Spre deosebire de exercițiile regionale anterioare, acesta va simula distrugerea a până la 70% din fondul locativ și a facilităților vitale ale Rusiei.

Scenariul presupune că în Rusia a fost declarată legea marțială. Mai mult: în țară a avut loc o mobilizare completă. Rușii chiar au realizat un trailer pentru un film de apocalipsă, dar nu au mai realizat niciodată filmul.

Putin anunță un scenariu și cere pentru prima dată teste cu arme nucleare

Informația despre acest exercițiu vine de la fizicianul și multimiliardarul Mihail Kovalciuk (77 de ani), care conduce și Institutul fizico-tehnic Kurchatov. Kovalchuk a cerut recent reluarea testelor cu arme nucleare în Arctica pentru prima dată de la sfârșitul Uniunii Sovietice.

Prietenul de lungă durată al lui Putin a cerut un șoc comparabil pentru șefii de stat și de guvern occidentali cu cel pe care URSS l-a provocat în 1961 cu testarea bombei Țar, cea mai puternică bombă din toate timpurile, cu o capacitate de peste 50 de megatone.

Citește și: Rusia își pregătește populația de un război nuclear. Al Treilea Război Mondial, tot mai aproape

"Cred că este o idee corectă", a spus el. "Este exact aceeași situație ca și acum. Este suficient să efectuăm teste pe Novaia Zemlia (arhipelagul arctic al Rusiei, n.r.)". Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat luna trecută Novaia Zemlia. Observatorii iau acest lucru ca pe un semn că testele ar putea fi reluate în curând.

Planificarea pentru până la 70% din totalul locuințelor

Scenariul descris pentru testul nuclear sună distopic. "Accidentele la structurile hidraulice, la instalațiile chimice și la instalațiile periclitate de radiații" ar duce la "pericole secundare" în diferite regiuni. În unele zone din Federația Rusă, "ca urmare a unor situații de urgență sau a altor tipuri de impact fizic, este posibilă distrugerea completă a instalațiilor de susținere a vieții și a până la 70 la sută din totalul de locuințe".

Citește și: Țara unde vei supraviețui dacă Putin declanșează apocalipsa nucleară. 5 miliarde de oameni vor muri

Oficialilor și personalului regional li se ordonă să organizeze "echipe de salvare de urgență fără echipaj uman". Acestea au rolul de a asigura aprovizionarea cu alimente și medicamente pentru cetățeni și de a asigura protecția împotriva radiațiilor radioactive.

Moscova vede un risc crescut de escaladare nucleară

Documentul avertizează: "Riscul ca aceste conflictele armate să degenereze în războaie locale și regionale, inclusiv cele care implică puteri nucleare, este în creștere".

Principala amenințare la adresa securității cetățenilor provine de la "armele moderne cu rază lungă de acțiune", cum ar fi atacurile din aer. Acum se dorește "creșterea gradului de pregătire a forțelor și resurselor de apărare civilă pentru a lua măsuri de protecție a populației, precum și a bunurilor și activelor culturale". Aceasta include și evacuarea din zonele de pericol.

Citește și: Înalt diplomat rus: Trebuie să atacăm țările NATO cu arme nucleare. Suntem gata să distrugem Europa

Se știe de mult timp că Putin însuși ia în serios un astfel de risc. Se spune că a construit mai multe buncăre în palatele sale pentru a se pregăti pentru un sfârșit nuclear al lumii. De asemenea, el întreține o flotă de avioane "Doomsday" Il-80 Maxdome.

Citește și: Putin pregătește Rusia pentru un război nuclear. Franța, Polonia, Marea Britanie, declarate „ținte”

Joe Biden, președintele Statelor Unite a avertizat de mai multe ori Rusia să înceteze cu amenințările nucleare. Mai mult, liderul de la Casa Albă a avertizat că SUA iau în considerare drept reale amenințările venite din partea Rusiei, țara care a declanșat în 2022 cel mai mare război din Europa după 78 de ani de pace.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te