Kremlinul cere explicații SUA, după ce Biden l-a numit pe Putin „criminal fără suflet”

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 18.03.2021 - 14:32
Biden l-a catalogat pe Putin ca fiind „un criminal fără suflet”/FOTO: kremlin.ru

Rusia așteaptă explicații după ce liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a comentat într-un interviu pentru ABC News că omologul său rus Vladimir Putin este „un criminal fără suflet”, potrivit Reuters.

SHARE

Comentariile făcute în ajun de preşedintele american Joe Biden, care şi-a exprimat opinia că omologul său rus Vladimir Putin este „un ucigaş", au demonstrat peste putinţă de tăgadă că liderul de la Casa Albă nu are niciun interes să repare relaţiile cu Moscova, a apreciat joi Kremlinul, care a adăugat că de acum încolo Rusia va ţine cont de această stare de fapt.

Într-un interviu cu ABC News difuzat miercuri, Biden a răspuns ''cred că da'' atunci când a fost întrebat dacă, după părerea sa, preşedintele rus este un ucigaş. Totodată, Joe Biden l-a descris pe Putin ca pe un om fără suflet şi a adăugat că Rusia ''va plăti preţul'' amestecului în alegerile prezidenţiale din SUA.

Citește și: Musta îl contrazice pe virusologul Ebola: Singura metodă să ții sub control o pandemie, vaccinarea

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat comentariile drept ''foarte rele'' şi fără precedent. El le-a spus reporterilor în cadrul unei videoconferinţe că Rusia va analiza abordarea sa în ceea ce priveşte relaţiile cu Washingtonul.

Biden l-a numit pe Putin „criminal fără suflet”

Totodată, potrivit agenţiei Interfax, citată de Reuters, Ministerul Afacerilor Externe rus a transmis că Rusia aşteaptă o explicaţie de la Washington pe acest subiect, potrivit Agerpres.

Konstantin Kosachyov, vicepreședintele camerei superioare a parlamentului rus, a spus că declarațiile lui Joe Biden sunt ”inacceptabile”, în măsură să inflameze relațiile bilaterale și așa deteriorate, adăugând că ele pun capăt oricăror speranțe ale Moscovei privind o schimbare a politicii americane în mandatul noii administrații de la Casa Albă.

Citește și: Pașaportul european de vaccinare: ce face și ce nu face certificatul verde digital

Politicianul rus a mai spus că rechemarea ambasadorului pentru consultări a fost singura decizie rezonabilă pe care putea să o ia Moscova în aceste circumstanțe "Presupun că această decizie (rechemarea ambasadorului n.red) nu va fi și ultima în cazul în care partea americană nu oferă o explicație sau scuze”, a comentat Kosachyov, pe Facebook.

Ambasadorul Rusiei la Washington, rechemat 

"O astfel de afirmație nu poate fi rostită de un om de stat de un asemenea rang. O astfel de declarație nu este acceptabilă în nicio împrejurare”, a mai transmis politicianul.

Ca urmare a declarațiilor, Rusia l-a rechemat pe ambasadorul rus în SUA pentru consultări. Potrivit unei declarații a Ministerului rus de Externe, ambasadorul Anatoly Antonov a fost chemat la Moscova „pentru consultări pentru a analiza ce trebuie făcut și încotro ne îndreptăm în ceea ce privește relațiile cu Statele Unite”, potrivit HotNews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te