Jumătate dintre britanici vor ca Prințului Harry să-i fie retrase titlurile regale

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.01.2023 - 13:41
Harry și Meghan- Foto: Sky News

Aproape jumătate dintre britanici consideră că Prinţului Harry ar trebui să-i fie retrase titlurile regale. Potrivit unui sondaj comandat de The Times, 44% dintre britanici cred că Prinţului Harry ar trebui să-i fie retrase titlurile regale, după difuzarea documentarului Netflix.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

 44% dintre britanici doresc ca Prinţului Harry să-i fie retrase titlurile regale, a dezvăluit vineri un sondaj YouGov pentru The Times, în timp ce 32% dintre cei chestionaţi cred că prinţul ar trebui să-şi păstreze titlurile.

După cum menţionează The Times, recenta difuzare pe Netflix a documentarului „Harry & Meghan", care a prezentat în special plecare cuplului din familia regală, i-a avantajat mai degrabă pe William şi Kate.

Potrivit sondajului YouGov, 44% dintre respondenţi au spus că pentru aceştia din urmă au mai multă simpatie, faţă de 17% pentru Meghan şi Harry. 

Documentarul „Harry & Meghan" să fi produs efectul opus a ceea ce era de aşteptat? Pentru 23% dintre respondenţi, "Harry & Meghan" a degradat imaginea pe care o aveau, în timp ce pentru 7% imaginea cuplului a fost îmbunătăţită. 

Sentiment întreţinut poate de presa britanică care, a doua zi după difuzarea documentarului, i-a susţinut în mare măsură pe William şi Kate, subliniind "demnitatea" lor în faţa "trădării" din partea ducilor de Sussex. Prinţul de Wales şi soţia sa dar şi regele Charles III nu au făcut niciun comentariu asupra seriei documentare. 

Citește și: Rusia are rachete doar pentru două atacuri de amploare. Până în martie, întreg armamentul, critic

De-a lungul celor şase episoade ale acestui documentar, Meghan şi Harry au vorbit pe larg despre dificultăţile lor din cadrul familiei regale, dar şi despre hărţuirile din partea tabloidelor, uneori comandate, potrivit lor, de membrii familiei regale. Ei au denunţat, de asemenea, rasismul sistemic din ţară şi al familiei regale.

Cu toate acestea, 51% dintre britanici cred că cei doi ar trebui să fie invitaţi la încoronarea regelui Charles al III- lea. Potrivit unor surse citate de Daily Mail, cuplul este binevenit la aceste festivităţile care vor avea loc pe 6 mai 2023.

Citește și: Actorul care îl joacă pe Hawkeye în filmele de acțiune Marvel este în stare gravă la spital

În 2021, la un an de la retragerea din Familia Regală, ducii de Sussex au renunţat la responsabilităţile lor şi la titlurile şi funcţiile oficiale. Totuşi, ei îşi păstrează titlul de Alteţă Regală şi sunt încă Duce şi Ducesă de Sussex. Prinţul Harry, însă, a fost deposedat de titlurile sale militare prin decizia reginei. Astfel, el nu a putut îmbrăcat uniforma militară la înmormântarea suveranei din septembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te