Janet Yellen, şefa Trezoreriei SUA, spune că IRS, Fiscul American, trebuie refăcut complet

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.01.2023 - 17:46
Janet Yellen, şefa Trezoreriei SUA, spune că IRS, Fiscul American, trebuie refăcut complet - Foto: Paul Morigi, Flickr

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că reconstruirea Serviciului de Venituri Interne, Fiscul American, va fi una dintre prioritățile ei principale, în următorii ani, în dezacord cu GOP, care a preluat controlul Camerei Reprezentanților.

SHARE

Yellen a declarat pentru Reuters, într-un interviu, în drumul său spre Zambia, că este încântată că Congresul a aprobat 80 de miliarde de dolari, în noi finanțări, pentru a ajuta agenția să reducă o uriașă întârziere, la declarațiile de impozite, și să vizeze mai bine 600 de miliarde de dolari, din facturile fiscale neplătite.

Ea a spus că a decis să rămână în funcția de secretar al Trezoreriei în mare parte pentru a supraveghea implementarea legislației, precum Legea de reducere a inflației, care a inclus finanțarea IRS.

Yellen a făcut lobby din greu pentru fonduri suplimentare, care să ajute IRS să facă față la ceea ce ea a numit "probleme masive", inclusiv o „întârziere uriașă” în prelucrarea declarațiilor fiscale și lipsa de personal care să efectueze audituri complicate, la contribuabili cu venituri mai mari.

Citeşte şi: Trezoreria SUA a sancționat un israelian rusofon pentru subminarea democrației în Moldova

Sunt încântată de legislația care a fost adoptată și vreau să mă asigur că face diferența pe care ar trebui să o facă și asta include IRS”, a spus ea. „Acea agenție trebuie refăcută complet și este o sarcină importantă.”

Republicanii au încercat fără succes să reducă fondurile IRS, cu zeci de miliarde. Legea include de asemenea aproximativ 270 de miliarde de dolari, în credite fiscale pentru vehicule electrice, panouri solare pentru locuințe și alte achiziții de climă, care vor fi supravegheate de Trezorerie, ceea ce a făcut din Yellen o figură esențială a investiţiilor în climat, în administrația președintelui Joe Biden.

„Vreau să văd că munca progresează. Poate că nu este cel mai sexy tip de lucruri din lume, dar cred că, dacă vrei să faci o diferență în lume, trebuie să ai un rezultat”, a spus ea. Yellen, în vârstă de 76 de ani, a recunoscut că divizarea Congresului a redus șansele de a adopta o legislație pentru a promova agenda lui Biden, dar a spus că încă îi place slujba.

Decizia ei de a rămâne a pus capăt lunilor de speculații, conform cărora va renunța la jumătatea mandatului de patru ani al lui Biden.

„Acesta este probabil ultimul loc de muncă pe care îl voi avea”, a spus Yellen. Aș prefera să fac asta, decât să stau acasă tricotând pulovere sau orice altceva face cineva, când este pensionat.”

Și, da, a învățat să tricoteze la facultate și chiar să tricoteze un „pulover minunat de tenis”, pentru soțul ei, economistul laureat al Premiului Nobel, George Akerlof.

Un lucru pe care nu îl așteaptă cu nerăbdare? Întrebată despre dezbaterea cu Congresul, privind ridicarea plafonului datoriei, Yellen pur și simplu își duce mâna la frunte și oftează.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te