Israelul ar putea ridica majoritatea restricțiilor din pandemie

DE Edi Neagu | 24.05.2021 - 09:26
Israelul ar putea ridica majoritatea restricțiilor Covid. Foto: MFA Israel/Facebook

Oficialii israelieni sunt gata să ridice majoritatea restricțiilor menite să protejeze populația de Covid 19. De la 1 iunie, israelienii se vor bucura de mai multă relaxare, însă pentru turiști restricțiile sunt încă în vigoare.

SHARE

Israelul ia în considerare să ridice majoritatea restricţiilor sanitare legate de coronavirus de la începutul lunii iunie pe teritoriul său, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.

"Pentru prima dată de la apariţia epidemiei, toate restricţiile din interiorul teritoriului israelian vor fi ridicate începând cu 1 iunie", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, adăugând că mai trebuie ca guvernul să voteze în favoarea acestei propuneri.

Restricţiile impuse turiştilor care intră în Israel vor rămâne în vigoare, Ministerul Sănătăţii luând în considerare chiar înăsprirea lor pentru e evita intrarea pe teritoriul israelian a noilor variante ale virusului.

CITEȘTE ȘI: Fiul Vioricăi din Clejani a fost internat la dezintoxicare. Pierdea 100 mii euro pe seară la casino

Doar 12 cazuri în ultimele 24 de ore

La apogeul epidemiei, Israelul a înregistrat circa 10.000 de noi bolnavi pe zi. În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii a înregistrat 12. În total, Israelul a contabilizat 839.319 cazuri de contaminare, dintre care 6.404 decese.

Israelul a lansat la sfârşitul lui decembrie o vastă campanie de vaccinare pe baza unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer care a livrat rapid milioane de doze statului evreu în schimbul unor date despre efectele vaccinării în această ţară care dispune de bănci de date medicale digitale despre populaţie.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Traseul complet al Autostrăzii Sebeș – Turda lot 2, ce trebuia deschis în 2016. Termen, 2022

Peste 5 din cele 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit două doze din vaccinul Pfizer.

Scăderea numărului de contaminări le-a permis autorităţilor să redeschidă restaurantele, barurile şi sălile de sport într-o primă etapă, dar numai pentru persoanele care deţin un "paşaport verde", adică persoanele vaccinate sau vindecate.

De la mijlocul lunii aprilie, purtatul măştii nu mai este obligatoriu în spaţiul public, dar rămâne în vigoare în transportul public şi în spaţiile închise.

Noile recomandări ale Ministerului Sănătăţii vor permite întregii populaţii, inclusiv persoanelor nevaccinate, să poată intra oriunde, însă purtatul măştii va rămâne într-o primă etapă obligatoriu în spaţiile închise, scrie Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.