Ireal cum „au vândut” rușii crucișătorul Moskva pentru 3.000 $. Ucrainenii au lovit direct la țintă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.04.2024 - 10:14
Ireal cum „au vândut” rușii crucișătorul Moskva pentru 3.000 $. Ucrainenii au lovit direct la țintă - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Ireal cum „au vândut” rușii crucișătorul Moskva pentru 3.000 $. Ucrainenii au lovit direct la țintă. Scufundarea navei amiral „Moskva”, una dintre cele mai importante navel din Flota rusă a Mării Negre a fost cu siguranță una dintre loviturile dureroase primite de Rusia.

SHARE

În cadrul emisiunii "Brave Hearts" de pe postul de televiziune "1+1", dedicate eroilor ucraineni ai mării, au fost dezvăluite detalii uluitoare despre atacul Forțelor Armate ale Ucrainei asupra crucișătorului rusesc Moscova.

Ireal cum „au vândut” rușii crucișătorul Moskva pentru 3.000 $. Ucrainenii au lovit direct la țintă

Potrivit lui Andriy Yusov, reprezentant al serviciilor secrete ucrainene, operațiunea de distrugere a crucișătorului Moskva a reprezentat începutul unei ample contraofensive ucrainene împotriva invadatorilor ruși din Marea Neagră.

"A fost o operațiune complexă. Rezultatul ei este interacțiunea tuturor forțelor de securitate și apărare și acțiunile comune pe uscat, pe mare și în aer și în spate.

Multe lucruri nu putem spune acum, dar cu siguranță după victorie vom dezvălui mai multe detalii despre care vom scrie cărți și vom face filme bune.

Citește și: AUDIO&VIDEO Momente de panică pe nava Moscova, scufundată de Ucraina: Am fost loviți. Salvați-ne

Distrugerea crucișătorului Moskva a fost o operațiune importantă care a reprezentat începutul unei ample contraofensive ucrainene și a contracarării invadatorilor ruși din Marea Neagră.

Citește și: VIDEO S-a dezlănțuit iadul asupra navelor rusești din Marea Neagră. 3 nave de 500.000.000$, distruse

Fără distrugerea crucișătorului, nu ar fi existat nicio eliberare a Insulei Șerpilor", spune reprezentantul serviciilor secrete ucrainene Andriy Yusov.

Prezentatoarea proiectului, Valentina Khamaiko, a declarat că redacția publicației Brave Hearts a luat la cunoștință de faptul că unul dintre reprezentanții Flotei rusești din Marea Neagră a vândut militarilor ucraineni datele din navigatorul GPS al crucișătorului Moskva pentru doar 3.000 de dolari.

Citește și: VIDEO Lecția Ucrainei: Cum să distrugi Flota Mării Negre a Rusiei când nu ai nave de luptă

"În astfel de cazuri, putem spune în mod tradițional că nu confirmăm, dar nici nu negăm acest fapt. Bineînțeles, primim date de la militari de rang mediu și superior, iar aceste date joacă adesea un rol important în planificarea a tot felul de operațiuni", spune Andri Yusov.

Reprezentantul Forțelor Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Dmitro Pletenchuk, a declarat că rușii au subestimat nivelul de pericol.

"Inamicul nu a înțeles pe deplin capacitățile noastre, așa că această superioritate imperială le-a jucat o glumă crudă.

Citește și: Primele imagini cu nava „Moskva” scufundându-se în Marea Neagră

Se pare că unele posturi nu au fost implicate deloc, deoarece această navă avea trei eșaloane de apărare aeriană care puteau respinge atacul.

Chiar și după ce am distrus crucișătorul Moskva, rușii nu au înțeles aluziile noastre, iar apoi am scufundat remorcherul Vasily Bekh în aceeași zonă", spune Dmytro Pletenchuk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te