Încă un român mort în războiul din Israel. Altul, ostatic în Fâșia Gaza

DE Octavia Constantinescu | 23.10.2023 - 17:41
Încă un român mort în războiul din Israel. Altul, ostatic în Fâșia Gaza - Foto: Digi24 / imagine cu caracter ilustrativ

Autoritățile israeliene au anunţat statul român despre decesul unei alte persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Israel, în urma conflictului israeliano-palestinian. Un altul este ostatic în Fâșia Gaza.

SHARE

Autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul a încă unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în statul Israel. Un altul este ostatic în Fâșia Gaza.

Încă un român mort în Israel

Autoritățile israeliene au anunţat statul român despre decesul unei alte persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Israel, în urma conflictului israeliano-palestinian, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Ar fi vorba despre românul dat dispărut. Aceasta este a cincea persoană cu cetăţenie română care a murit în timpul războiului dintre Israel și Hamas.

Citește și: Un nou război poate izbucni în următoarele săptămâni. Oficialii americani au lansat avertismentul

În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul a încă unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în statul Israel.

Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel și mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene.

Astfel, până la acest moment, potrivit informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, cinci persoane cu dublă cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, au decedat, și o persoană este notificată ca fiind ostatic în Fâșia Gaza.

Citește și: Una din 5 rachete trase din Gaza ratează şi ucide tot palestinieni

Român ostatic în Fâșia Gaza

Unul dintre românii dați dispăruți în Israel a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a fost luat ostatic de Hamas și se află în Fâșia Gaza.

MAE a informat că, potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene, unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Israel, semnalat iniţial pe lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza.
Ministerul Afacerilor Externe preciza, joi, 19 octombrie, că autorităţile israeliene au informat cu privire la dispariţia a încă unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Israel. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te