Încă două coaliții pentru Ucraina. Cine conduce Coaliția blindatelor și pe cea a dronelor?

DE Adina Mutăr | Actualizat: 25.01.2024 - 21:04
Încă două coaliții pentru Ucraina. Cine conduce Coaliția blindatelor și cea a dronelor - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Încă două coaliții pentru Ucraina. Cine conduce Coaliția blindatelor și pe cea a dronelor? Pentagonul a anunțat fosrmarea a încă două coaliții pentru Ucraina, la ședința Grupului de contact al Apărării, la care au participat 50 de țări.

SHARE

Încă două coaliții pentru Ucraina. Cine conduce Coaliția blindatelor și pe cea a dronelor? Întâlnirea  Grupului de contact al Apărării Ucrainei a marcat prima dată când SUA nu au putut să angajeze noi livrări de arme, deoarece Congresul nu a aprobat încă o lege suplimentară de cheltuieli.

Letonia s-a angajat să conducă o Coaliție pentru drone, în colaborare cu Ucraina, la care s-au alăturat Suedia și Regatul Unit.

Încă două coaliții pentru Ucraina. Cine conduce Coaliția blindatelor și pe cea a dronelor?

Paul Johnson, ministrul suedez al Apărării, a anunțat această decizie în timpul  reuniunii Grupului de contact.

Marea Britanie și-a anunțat, de asemenea, intenția de a se alătura coaliției și de a deveni co-liderul acesteia, împreună cu Letonia, potrivit breakingdefense.com.

"Tehnologia, nu oamenii, ar trebui să lupte. Coaliția cu drone va fi un alt pas către implementarea acestei idei. Acest lucru va salva multe vieți. Întărirea și dezvoltarea producției de sisteme fără pilot vor transforma armata”, a declarat. Katerina Cernogorenko, ministrul adjunct al Apărării pentru Dezvoltare Digitală.

Coaliția pentru drone și război electronic a fost decisă în timpul vizitei ministrului leton al Apărării, Andris Spruds, la Kiev. 

Citește și: VIDEO Explozii devastatoare la Rafinăria Rosneft din Krasnodar după un atac cu drone ucrainene

În octombrie 2023, Ucraina avea peste 200 de companii (dintre care majoritatea sunt private) producând diverse drone pentru armata ucraineană.

Peste 50 de companii de stat și private ucrainene produc în prezent muniții cu drone cu o greutate între 300 g și 10 kg.

Citește și: VIDEO Coșmarul lui Putin. Terminal de gaze din Leningrad, atacat cu drone de Ucraina

Ucraina a fabricat 50.000 de drone FPV în decembrie 2023, iar oficialii ucraineni au anunțat producția a un milion de drone FPV în 2024. Combinația de drone FPV cu muniții RPG rămâne cea mai accesibilă variantă. Drona DJI Mavic-3, cea mai utilizată în Ucraina, costă 1,19 dolari și este extrem de eficientă în luptă.

Coaliția de blindate va fi condusă de Polonia Kievul a primit o serie de vehicule de luptă diferite, inclusiv vehicule de luptă de infanteriei Marder și tancuri Leopard 1A5 de la Berlin, în timp ce Washingtonul a trimis vehicule de luptă Bradley și tancuri M1 Abrams. P

Coaliția de blindate ar putea avea în vedere o serie de elemente de susținere a vehiculelor și upgrade-uri până la identificarea de noi modalități și sisteme de a ataca vehiculele de luptă rusești.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te