Episcopul Mick Fleming se află în fața celor 200 de credincioși ai săi și le spune: "Am avut o săptămână grea." Mick spune că "se străduiește din răsputeri să se abțină".
Bărbatul în vârstă de 56 de ani care îmbracă acum haina smereniei nu este un discipol al lui Dumnezeu obișnuit.
Fost traficant de droguri și executor de datorii pentru gangsteri, el a văzut lumina - la propriu - și acum este cunoscut pentru activitatea sa cu persoanele fără adăpost, defavorizate și sărace care caută alinare la predicile sale de duminică.
Aceștia sunt obișnuiți cu abordarea sa fără menajamente a vieții, care a atras admirația prințului și a prințesei de Wales, care au vizitat biserica sa "Biserica din Stradă" din Burnley în timpul pandemiei Covid.
Iar acum, prințul William a scris prefața noii cărți a lui Mick, Blown Away, care spune povestea incredibilă a modului în care a ajuns să schimbe viața infacțională și criminală cu biserica.
Cartea detaliază cum a fost molestat la vârsta de 11 ani, cum sora lui mai mare a murit în urma unui atac de astm și cum a căzut într-o viață de dependență de droguri și infracțiuni.
M-am apropiat, cu pistolul lângă mine și cu răul în suflet. „Lumina m-a lovit în ochi; m-a orbit!
De asemenea, cartea descrie revelația sa, când a fost trimis cu o armă pentru a colecta o datorie. Mick spune că atunci când și-a văzut ținta, aceasta era împreună cu doi copii cu vârste cuprinse între cinci și șapte ani.
În cartea sa, el scrie: "M-am apropiat, cu pistolul lângă mine și cu răul în suflet și apoi ceva, ceva miraculos s-a întâmplat. O strălucire ieșea din mâinile copiilor celui pe care trebuia să-l jefuiască. „Lumina m-a lovit în ochi; m-a orbit! Nu mai puteam să văd".
Mick continuă să descrie cum, măcinat de vinovăție, a încercat să folosească arma pentru a se sinucide, dar aceasta nu a reușit să tragă.
Drogurile îi măcinau viața
Astăzi, într-un interviu sincer despre fosta sa viață, Mick spune: "Ar fi putut fi o psihoză indusă de droguri, desigur, pentru că în acea perioadă cheltuiam între 500 și 600 de lire sterline pe zi cu crack și orice altceva pe care puteam pune mâna.
"Mă prăbușeam în spirală pentru că devenisem psihotic și bolnav mintal. Oamenii își pot face singuri o părere, dar eu cred că a fost Dumnezeu și uite la ce a dus. . . "
A renunțat la droguri și s-a apropiat de Dumnezeu
Proiectul bisericii a început atunci când Mick s-a lăsat de droguri după patru luni petrecute într-o unitate de sănătate mintală și, în 2013, a început să le ofere persoanelor fără adăpost sandvișuri și haine dintr-o valiză.
Pe măsură ce din ce în ce mai mulți nevoiași veneau după ajutor, a crescut o echipă de voluntari de stradă, de unde și numele organizației caritabile.
Ulterior, Mick a mers la universitate pentru a studia teologia - o sarcină dificilă pentru un om care și-a dat seama că este dislexic - iar centrul comunitar din Burnley a fost deschis anul trecut, după ce o vizită a prințului William și a lui Kate a dus la donații de mii de lire sterline.
Viitorul rege scrie în cartea lui Mick că este "imposibil" să nu fii mișcat de organizație, numind-o "un refugiu important și un loc de siguranță pentru mulți".