În Grecia nu se mai intră decât cu test COVID negativ. Doar copiii sub 5 ani sunt exceptați

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.12.2021 - 09:57
În Grecia nu se mai intră decât cu test COVID negativ. Doar copiii până în 5 ani sunt exceptați. / Foto: greekreporter.com

Începând de duminică, 19 decembrie, ora 6,00, până pe 10 ianuarie 2022, intrarea pe teritoriul Greciei va fi permisă cu respectarea cumulativă a unor noi condiţii: completarea PLF și certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2.

SHARE

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au revizuit condiţiile de intrare în Republica Elenă în contextul pandemiei de COVID-19 şi, începând de duminică, 19 decembrie,, ora 6,00, până pe 10 ianuarie 2022, intrarea pe teritoriul acestei ţări va fi permisă cu respectarea cumulativă a unor condiţii.

Potrivit MAE, condiţiile sunt: completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de provenienţă (formularul este accesibil pe https://travel.gov.gr/#/) și prezentarea, la intrarea pe teritoriul elen, a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2.

Citește și: Noi restricţii anti-COVID în Danemarca, pe fondul răspândirii rapide a variantei Omicron

Testul poate fi de tip PCR, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen, sau antigen (rapid), efectuat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Ambele tipuri de teste trebuie efectuate în laboratoare de referinţă din statul de origine sau de tranzit, ori în laboratoare publice sau private, certificate de autoritatea naţională din statul respectiv. Documentul care atestă rezultatul testării negative poate fi redactat în limbile greacă, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă sau rusă şi trebuie să includă numele şi prenumele persoanei, aşa cum este menţionat în documentul de călătorie (paşaport).

Citește și: Germania impune carantină călătorilor din Marea Britanie începând de luni

Sunt exceptaţi de la obligativitatea prezentării unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 minorii cu vârsta de până în 5 (cinci) ani.

Persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene şi sunt diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 la testările rapide efectuate, algoritmic, la punctele de control al trecerii frontierei sau cele care se infectează în timpul şederii pe teritoriul elen vor fi supuse măsurii carantinei pentru o perioadă de 10 zile (în cazul persoanelor nevaccinate), respectiv pentru o perioadă de 7 zile (în cazul persoanelor vaccinate cu schema completă, cu condiţia trecerii unui număr de 14 zile de la ultima doză/doza unică) la reşedinţă sau în locaţii anume desemnate.

Citește și: Victor Pițurcă, lăsat în „ofsaid” de amantă. Vica Blochina: „L-am înșelat foarte mult, de răzbunare”

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, în caz de necesitate, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51914http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.