Hoții de buzunare din România fac ravagii în Bulgaria, deja sunt câteva zeci de victime

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 02.03.2021 - 14:16
Hoții de buzunare din Craiova s-au mutat în Bulgaria: zeci de persoane, victimele lor/FOTO: unsplash.com

Hoții de buzunare din România întorc pe dos gențile pasagerilor din transportul public din Sofia. Câștigă cel puțin 500 de leva pe zi, pretinzând că sunt surzi și muti, relatează NOVA Tv de la Sofia. Sunt deja câteva zeci de victime ale acestor furturi, scrie G4 Media.

SHARE

Poliția i-a remarcat prima dată la începutul pandemiei, când au venit pentru scurt timp. La sfârșitul anului trecut, însă, au venit pentru o lungă perioadă, și-au închiriat chiar apartamente. La începutul lunii februarie, în timp ce se urca într-un tramvai în Piața Macedonia, o femeie a fost jefuită de o bandă de hoți de buzunare din România. Pe filmările camerelor de supraveghere se vede că femeia a fost înconjurată de doi bărbați înainte de a se urca. Unul se lovește de ea și îi scoate portofelul. Altul îi face paravan. Odată ce furtul este comis, cei doi rămân în stația de autobuz, de unde urmăresc dacă persoană jefuită va reacționa. „Unul dintre ei se uita la mine urât prin fereastră. Aștepta un semn de la cineva. Pe lângă cardul de credit, am avut o sumă semnificativă de bani, pentru a-mi plăti impozitele către stat. Undeva în jurul valorii de 800 de leva”, a spus femeia.

 

Hoții de buzunare din Craiova s-au mutat în Bulgaria, după ce pandemia i-a gonit din Grecia

 

„De mai bine de trei luni, toate vehiculele de transport public au fost echipate cu camere de supraveghere video. Se înregistrează și se transmite și în timp real. Materialul video privind semnalele este predat autorităților competente. Vă pot asigura că este aproape imposibil să ascundeți orice acțiune în transportul public”, susține categoric Dimităr Dilcev de la Centrul pentru Mobilitate Urbană din Sofia.

Șase români au fost reținuți. Toți sunt din orașul Craiova. „Este vorba de două femei și patru bărbați. În funcție de unde vor merge și cum vor lucra, se schimbă. De exemplu, două femei cu doi bărbați, ori patru bărbați cu o femeie”, a explicat el. Românii au folosit tot felul de trucuri și metode pentru a abate atenția victimei și a o jefui, potrivit G4 Media.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.