Giganții Deloitte, Ernst & Young, KPMG și PricewaterhouseCoopers se retrag din Rusia

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.03.2022 - 14:02
Giganții Deloitte, Ernst & Young, KPMG și PricewaterhouseCoopers se retrag din Rusia/FOTO: Pexels

Companiile internaționale continuă să plece din Rusia în urma invaziei din Ucraina. Printre acestea se numără inclusiv cele mai mari patru firme din lume: Deloitte, Ernst & Young, KPMG și PricewaterhouseCoopers.

SHARE

Peste 30.000 de angajați ruși vor rămâne fără locuri de muncă.

Deloitte a anunțat la 7 martie că va înceta să mai opereze în Rusia și Belarus.

Deși știm că este decizia corectă, aceasta va avea un impact asupra celor aproximativ 3.000 de profesioniști ai Deloitte aflați în Rusia și Belarus. Ca și alții, știm că colegii noștri din Rusia și Belarus nu au nicio voce în acțiunile guvernului lor", transmite CNN.

"Îi vom sprijini pe toți colegii afectați în timpul acestei tranziții și vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta în această perioadă extrem de dificilă."

EY, cunoscută și sub numele de Ernst & Young, a declarat, de asemenea, că își va retrage practica din Rusia din rețeaua sa globală oficială.

Citește și: PROIECT. În caz de război, toți bărbații între 18 și 65 de ani pot fi „încorporaţi și concentraţi”

"EY în Rusia este o echipă de 4.700 de profesioniști care lucrează în 9 orașe din țară. Compania activează pe piața rusă de peste 30 de ani", a precizat aceasta.

Firma de consultanță și contabilitate KPMG International a declarat că "firmele sale din Rusia și Belarus vor părăsi rețeaua KPMG".

"KPMG are peste 4.500 de oameni în Rusia și Belarus, iar încheierea relației noastre de lucru cu aceștia, dintre care mulți fac parte din KPMG de multe decenii, este incredibil de dificilă", a declarat compania.

Citește și: România facilitează angajarea ucrainenilor în România, cu „decont” de la UE

"Această decizie nu este despre ei - este o consecință a acțiunilor guvernului rus. Suntem o organizație condusă de un scop și orientată spre valori, care crede în a face ceea ce este corect."
PricewaterhouseCoopers (PwC) plănuiește, de asemenea, să se desprindă de activitatea sa din Rusia.

"Ca urmare a invaziei guvernului rus în Ucraina, am decis că, în aceste circumstanțe, PwC nu ar trebui să aibă o firmă membră în Rusia și, în consecință, PwC Rusia va părăsi rețeaua", a precizat într-un comunicat firma de consultanță "Big Four".

"Principalul nostru obiectiv la PwC continuă să fie acela de a face tot ce putem pentru a-i ajuta pe colegii noștri ucraineni și de a sprijini eforturile umanitare", a adăugat acesta.

"Ne-am angajat, de asemenea, să lucrăm cu colegii noștri de la PwC Rusia pentru a întreprinde o tranziție ordonată pentru această afacere.

O altă mare firmă, Accenture, își întrerupe, de asemenea, activitatea în Rusia, deoarece "este alături de poporul ucrainean", a precizat aceasta.

Firma a anunțat această mutare săptămâna trecută într-o declarație, în care a mulțumit "celor "aproape 2.300 de colegi din Rusia pentru dedicarea și serviciile lor pentru Accenture de-a lungul anilor".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te