Germania denunţă atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israelului

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.05.2021 - 14:36

Germania a apreciat vineri că tirurile de rachete lansate de militanţii islamişti Hamas către Israel sunt ''atacuri teroriste'' şi a avertizat că nu va tolera ''manifestaţiile antisemite'' pe teritoriul său, informează AFP.

SHARE

„Oricine atacă o sinagogă, oricine distruge simboluri evreieşti arată că nu este vorba despre criticarea unui stat, a politicii unui guvern, ci de agresiune şi de ură contra unei religii şi celor care îi aparţin'', a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Citește și: Număr ridicat de decese COVID în 24 de ore - 105. La ATI, 809 pacienți internați

''Cei care utilizează aceste manifestaţii pentru a-şi exprima ura faţă de evrei abuzează de dreptul de a manifesta. Democraţia noastră nu va tolera manifestaţiile antisemite'', a avertizat el.

Consiliul Central al Evreilor din Germania a cerut miercuri sporirea măsurilor de pază în zona instituţiilor evreieşti din această ţară, după ce drapeluri israeliene au fost arse în faţa a două sinagogi în legătură cu confruntările armate israeliano-palestiniene.

Sâmbătă sunt prevăzute la Berlin mitinguri în sprijinul palestinienilor, arată Agerpres.

Marţi seară, drapele ale statului evreu au fost incendiate în faţa a două sinagogi la Bonn şi Münster. În seara anterioară, poliţia din Düsseldorf a fost alertată că persoane necunoscute încercaseră să aprindă focul pe o piatră comemorativă ce amintea de prezenţa odinioară a unei sinagogi în locul respectiv.

Citește și: Profesor: Desființarea corpului național de experți poate costa Ministerul Educației 30 milioane lei

Aceste incidente intervin în plină escaladare a violenţelor între palestinieni şi forţele de apărare israeliene în Orientul Mijlociu.

Israelul a ripostat vineri cu lovituri aeriene şi tiruri de artilerie asupra Fâşiei Gaza, enclavă palestiniană dens populată unde violenţele armate au produs începând de luni peste 100 de morţi.

Tirurile de rachete lansate de Hamas către Israel sunt ''atacuri teroriste. Este vorba despre atacuri teroriste care nu au decât un scop: acela de a ucide fără deosebire şi într-o manieră arbitrară şi de a răspândi teama'', a explicat reprezentantul Berlinului, care a adăugat că guvernul condus de cancelarul Angela Merkel sprijină ''dreptul Israelului la legitimă apărare contra acestor atacuri''.

''Aceste tiruri de rachete trebuie să înceteze imediat'', a mai spus Seibert.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.