AUDIO Generalul rus Mizințev, alias „Măcelarul din Mariupol”, a adus în Ucraina ororile din Siria

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.03.2022 - 13:41
Generalul rus Mizințev, alias „Măcelarul din Mariupol”, a adus în Ucraina ororile din Siria. / Foto: dailymail.co.uk

Generalul-colonel Mihail Mizințev, supranumit „Măcelarul din Mariupol”, aplică în Ucraina atrocitățile pe care le-a exersat în Siria, cu cinci ani în urmă. De asemenea, își tratează proprii soldați ca pe animale: „De ce nu are fața încă mutilată? De ce nu i s-au tăiat urechile?”.

SHARE

Generalul-colonel rus Mihail Mizințev, șeful Centrului Național pentru Coordonarea Apărării din Rusia, o structură de comandă înființată în 2014 pentru a conduce operațiunile militare ale Moscovei, și artizanul lui Putin în Siria, acum cinci ani, când forțele ruse au distrus orașul Alep, a fost supranumit recent „Măcelarul din Mariupol”.

„El a ordonat bombardarea maternității, a spitalului de copii, teatrului, caselor civililor. El este cel care distruge Mariupol, așa cum a distrus orașele siriene”, a declarat Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al Cartierului General militar ucrainean din Odesa, relatează Daily Mail.

Citește și: Printre atacurile rușilor, elevii încep școala online în Ucraina. 1,8 milioane copii au părăsit țara

„Măcelarul din Mariupol”, deranjat de ținuta unui soldat: „De ce nu are fața încă mutilată? De ce nu i s-au tăiat urechile?”

Serviciile de informații ucrainene au reușit să intercepteze un apel telefonic al generalului-colonel Mihail Mizințev și au publicat o sevență în care acesta își ceartă furios un subaltern pentru că „nu i-a tăiat urechile” unui recrut care nu purta uniforma corect.

„Uitați-vă la gunoiul ăla care stă acolo, încruntat, cu ochii de bovină, arătându-mi fața aia nefericită, mutra lui împuțită. De ce mai e în armată? Și de ce ar trebui să-mi pierd timpul cu mizeria asta? Dacă ești șeful unei unități, poartă-te ca atare. De ce nu are fața încă mutilată? De ce nu i s-au tăiat urechile? De ce nu șchiopătează?”, se aude în înregistrare.

Citește și: PREVIZIUNI Trupele Rusiei se regrupează în Belarus. Kievul va fi, din nou, sub asediu

Noaptea, când iese, atacatori necunoscuți îl lovesc. Îl călcați în picioare, îl loviți cu o sticlă spartă în față!”, mai spune „Măcelarul din Mariupol” în înregistrarea share-uită de fostul ambasador al Ucrainei în Austria, Olexander Scherba.

Aproximativ 160.000 de civili sunt blocați în Mariupol, fără apă, mâncare și medicamente

Aproximativ 160.000 de civili sunt acum blocați în orașul asediat Mariupol și cer ajutor, afirmă primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, potrivit Ukrinform.

"Din păcate, au rămas destul de mulți civili în orașul asediat Mariupol. Potrivit estimărilor noastre, aproximativ 160.000 de persoane rămân în Mariupol, care nu este potrivit pentru a trăi acum, deoarece nu există apă, electricitate, căldură, comunicații. Este cu adevărat oribil. Umilința cu care se confruntă astăzi fiecare locuitor din Mariupol din cauza ocupației rusești este imposibil de exprimat în cuvinte", a declarat Boichenko.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te