Franța, spre economia de război? A trimis Ucrainei rachete și blindate. De ce se teme Zelenski?

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.03.2024 - 11:38
Franța, spre economia de război? A trimis Ucrainei rachete și blindate. De ce se teme Zelenski? - Foro: Profimedia Images

Franța, spre economia de război? este foarte posibil potrivit Parisului. Franța a trimis Ucrainei rachete și blindate. Zelenski se teme că fără ajutorul SUA Ucraina va pierde noi teritorii, soldații lui fiind nevoiți să se retragă și mia mult.

SHARE

Rpzboiul pare tot mia prezent în Europa, iar Ucraina se teme că fără un sprijin militar masiv va ceda noi teritorii.

Franța, spre economia de război? A trimis Ucrainei rachete și blindate. De ce se teme Zelenski?

Franța își amenință companiile din domeniul apărării: dacă nu produc mai repede, acestea vor fi confiscate de stat. Aceasta ar însemna o economie de război. 

Citește și: VIDEO. Drona căzută la Brăila, verificată de Armată. NATO a dat undă verde să fie doborâte

Ministrul Apărării, Sébastien Lecornu, își pierde răbdarea. În cadrul unei conferințe de presă, în prezența tuturor membrilor Statului Major francez, el a declarat că producătorii de apărare ai țării trebuie să lucreze mai repede. Acest lucru este valabil în special pentru domeniile artileriei și munițiilor.

Citește și: Promisiunile lui Vladimir Putin: ”Rusia va fi o putere suverană și autosuficientă sau nu va exista”

De asemenea, Lecornu a precizat că dispune de mijloacele necesare pentru a-și impune voința. Legea armatei din toamna anului 2023, care stabilește planificarea militară pe termen lung până în 2030, creează în mod explicit posibilitatea de a recurge la "rechiziții", adică la confiscarea de către stat a companiilor private. Potrivit legii, acest lucru este condiționat de o "situație de amenințare actuală sau previzibilă". Lecornu presupune că acest lucru se datorează agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, screi Der Standard

Franța, sprijin uriaș pentru Ucraina

Îna celași timp, Franța începe să devină unul din furnizorii majori de armament pentru Ucraina.

Potrivit informațiilor de la Paris, Franța va furniza sute de transportoare blindate de trupe și rachete antiaeriene Ucrainei, care se află sub atac din partea Rusiei.

Vehiculele VAB sunt esențiale pentru mobilitatea trupelor, a declarat ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu, într-un interviu acordat ziarului "La Tribune" publicat sâmbătă seara. "Vorbim de sute de astfel de vehicule pentru 2024 și începutul anului 2025".

Franța își înlocuiește în prezent flota de VAB-uri, dintre care unele au peste 40 de ani, cu noi vehicule blindate Griffon. Cu toate acestea, modelele mai vechi sunt încă operaționale, a precizat Lecornu.

De asemenea, se pare că Parisul va furniza Kievului rachete suplimentare de apărare aeriană Aster 30 pentru sistemul de apărare aeriană SAMP/T. Franța a fost criticată în trecut pentru că a oferit Ucrainei un ajutor militar considerabil mai mic decât Germania.

Zelenski se teme, însă, că fără ajutorul SUA va ceda noi teritorii

Un nou blocaj al ajutorului militar american în Congres va duce la o retragere treptată a forțelor ucrainene, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. "Dacă nu există sprijin din partea SUA, înseamnă că nu vom avea apărare aeriană, nu vom avea rachete Patriot, nu vom avea bruiaje de război electronic, nu vom avea obuze de artilerie de 155 de milimetri", a declarat Zelenskyi pentru Washington Post.

"Aceasta înseamnă că ne retragem, ne retragem, pas cu pas, cu pași mici", a spus el. "Încercăm să găsim o modalitate de a nu ne retrage".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te