FOTO &VIDEO Inamici în Ucraina, SUA și Rusia și-au unit forțele militare. Cine a fost „dușmanul”?

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.03.2024 - 19:56
FOTO &VIDEO Inamici în Ucraina, SUA și Rusia și-au unit forțele militare. Cine a fost „dușmanul”? - Foto: Twitter / twz

Inamici în Ucraina, SUA și Rusia și-au unit forțele militare. Cine a fost „dușmanul”? De data aceasta unul imaginar pentru că cele două mari forțe militare au participat împreună la un exercițiu militar spectaculos sub comanda Indiei.

SHARE

Deși ideea ca Statele Unite, Iranul și Rusia să trimită toate forțele pentru a participa la manevre militare comune pare un o nebuniie, ea a devenit realitate luna trecută, în timpul unui exercițiu al Marinei indiene - exercițiul numit Milan 2024 - desfășurat în Golful Bengal.

Citește și: Un general SUA anunță lista celor 6 state ce pot fi invadate de Putin. Vom avea graniță cu Rusia

FOTO &VIDEO Inamici în Ucraina, SUA și Rusia și-au unit forțele militare. Cine a fost „dușmanul”?

Pe lângă această noutate remarcabilă, în cadrul exercițiilor a avut loc, de asemenea, prima desfășurare de către Marina indiană a două portavioane operaționale STOBAR (short take-off but arrested recovery) și a escadrilelor aeriene îmbarcate ale acestora, o măsură a ambițiilor sale crescânde ca forță pe ape albastre.

Milan, un cuvânt hindi care înseamnă "reunire" sau "confluență", este un nume potrivit pentru exercițiul multilateral emblematic al Marinei indiene.

Având loc începând din 1995,  exercițiul numit Milan a crescut de la o „afacere regională” cu cinci nave la un eveniment cu adevărat internațional în ultimii ani.

Bazându-se pe viziunea guvernului indian privind cooperarea maritimă regională, SAGAR (Securitate și creștere pentru toți în regiune), și pe tema președinției indiene a G20 "Vasudhaiva Kutumbakam", care se traduce din sanscrită prin "lumea este o familie", obiectivul declarat al Marinei indiene pentru Milano 2024 a fost "Camaraderie, coeziune, colaborare".

Citește și: Avertismentul SUA pentru Rusia: „Nu trimitem trupe în Ucraina pentru că Zelenski nu a cerut asta!”

Ediția din 2024 a fost a douăsprezecea și cea mai mare de până acum, aducând 51 de delegații navale, 16 nave străine și un avion de patrulare străin (un Atlantique 2 francez). Forțele aeriene indiene au fost, de asemenea, incluse pentru prima dată, trimițând un detașament de avioane cu reacție HAL Tejas Light Combat Aircraft (LCA) Mk 1 de la Escadrila nr. 18 "Flying Bullets" pentru a opera de la INS Dega, stația aeronavală din Visakhapatnam, situată în Golful Bengal.

India i-a unit

În mod semnificativ, exercițiul a inclus un set divers de participanți, dintre care unii ar părea extrem de improbabili pentru un observator obișnuit.

Și anume, Statele Unite, Iranul și Rusia au trimis toate navele de război pentru a opera alături de celelalte - distrugătorul USS Halsey din clasa Arleigh Burke, fregata IRIS Dena din clasa Moudge și crucișătorul Varyag din clasa Slava, distrugătorul Marshal Shaposhnikov din clasa Udaloy și, respectiv, petrolierul Boris Chilikin din clasa Boris Butoma, scrie twz

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te