FOTO Prima imagine cu oligarhul „otrăvit”: Abramovici, la negocierile Ucraina – Rusia de la Istanbul

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.03.2022 - 14:19
Prima imagine cu oligarhul „otrăvit”: Abramovici, la negocierile Ucraina – Rusia de la Istanbul. / Foto: bbc.com

Oligarhul rus Roman Abramovici a apărut pentru prima dată în public, după informațiile privind otrăvirea sa la Kiev, la noua rundă de negocieri ruso-ucrainene ce se desfășoară în Turcia, la Istanbul, informează BBC.

SHARE

În imaginile difuzate de presa din Turcia, oligarhul rus apare stând devorbă cu președintele Turciei Recep Erdogan, precum și la o masă alături de Ibrahim Kalin, un purtător de cuvânt al acestuia.

"Abramovici arată bine la negocierile de la Istanbul. Agenția rusă RIA a publicat, pe canalul de Telegram, imagini cu Roman Abramovii, care arată bine la discuții. Există suspiciuni că patronul lui Chelsea ar fi fost otrăvit la precedenta rundă de negocieri. O sursă apropiată lui Ambramovich a transmis BBC că acesta s-a recuperat și că este concentrat pe negocierile de încercare a stopării războiului.", notează BBC.

Citește și: Rușii au bombardat clădirea administrației regionale din Nikolaev, lăsând o gaură mare în mijloc

Pe de altă parte, Moscova a dezmințit informațiile privind presupusa otrăvire a lui Roman Abramovici, afirmând că fac parte din „războiul informațional”. 

Luni, 28 martie, Wall Street Journal (WSJ) a anunțat că oligarhul rus Roman Abramovici şi negociatorii de pace ucraineni au suferit simptome de posibilă otrăvire după o întâlnire de la Kiev care a avut loc mai devreme în cursul acestei luni. 

Negocierile Rusia - Ucraina, fără strângeri de mână în Turcia

Negocierile dintre Ucraina şi Rusia au început în Turcia marţi, fără o strângere de mână, transmite televiziunea ucraineană, informează Reuters.

"A fost o primire rece, fără strângeri de mână", a relatat un reporter ucrainean, fără a preciza dacă el a fost martorul acestei noi întrevederi între delegaţii sau a fost informat din surse oficiale.

Mihailo Podoliak, consilier politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat pe Twitter că delegaţiile discută despre "prevederile fundamentale din procesul de negocieri". "Delegaţiile lucrează în paralel la un întreg spectru de probleme litigioase", a spus Podoliak.

Citește și: Zelenski: Ucraina vrea să rezolve „problemele istorice” cu România, Polonia, Ungaria

Negocierile dintre delegaţiile rusă şi ucraineană au început marţi la Istanbul cu puţin timp după orele locale 10:30 (07:30 GMT), a raportat agenţia oficială turcă Anadolu.

Negociatorii au fost primiţi de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care i-a îndemnat să "pună capăt acestei tragedii" declanşată de invadarea Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a avertizat că cei care negociază cu Rusia nu trebuie să mănânce sau să bea cu ruşii, după ce au existat informaţii că miliardarul rus Roman Abramovici şi negociatori ucraineni ar fi fost otrăviţi.

"Sfătuiesc pe oricine se duce la negocieri cu Federaţia Rusă să nu mănânce şi să nu bea, şi preferabil să evite atingerea oricărei suprafeţe", a declarat Kuleba, citat de Sky News.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.