FOTO Miliardarul John Paulson divorțează de soția sa româncă. Nu există contract prenupțial

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.09.2021 - 21:59
Divorțul anului, între miliardarul John Paulson și soția sa româncă/foto: getty
Proprietatea soților din Aspen/foto: daily mail
Proprietatea Old Tress/foto: dailymail
Soții Paulson trăiau separat de 15 ani/foto: pagesix.com
Soții Paulson au împreună două fete/foto: gcimages

Investitorul miliardar John Paulson divorțează de soția cu care a fost căsătorit 21 de ani, Jenny, fostă Zaharia, iar scena este pregătită pentru una dintre cele mai scumpe despărțiri din toate timpurile, deoarece cuplul nu are contract prenupțial.

SHARE

Paulson, în vârstă de 65 de ani, - care a câștigat 20 de miliarde de dolari cu piața imobiliară înainte de prăbușirea din 2008 - a invocat „diferențe ireconciliabile” drept motiv al despărțirii de Jenny, 50 de ani, conform documentelor depuse luni în Suffolk, confirmate de surse exclusiv pentru pagesix.com.

Potrivit unor surse, Paulsonii trăiau separat de 15 ani, în ciuda faptului că împărțeau o casă de 2.600 de metri pătrați pe East 86th Street din Upper East Side din Manhattan, pe care au cumpărat-o cu 14,7 milioane de dolari în 2004.

Paulsonii au încă o proprietate în Southampton cumpărată cu 41 de milioane de dolari în 2008 și o casă în Aspen pe care au cumpărat-o cu 24,5 milioane de dolari în 2010.

De asemenea, au proprietăți în stațiunile de lux din Puerto Rico, inclusiv hotelul Condado Vanderbilt și St. Regis Bahia Beach Resort, potrivit Forbes.

Conform cărții „The Greatest Trade Ever”, de Gregory Zuckerman, Paulson a întâlnit-o pentru prima dată pe Jenny Zaharia, născută în Galați, la sfârșitul anilor 1990, când aceasta livra prânzul la birourile sale. A angajat-o ca asistent, potrivit Bloomberg, începând să o curteze.

Pentru că trecuse de 40 de ani, John era în căutarea unei soții și a pus ochii pe Jenny, care nu fuma, nu bea și avea „o personalitate veselă”.

Citește și

Milionarul care a fost jefuit, băgat în portbagaj și lăsat gol în pădure de frații Cămătaru, urmărit

Ioan Becali, la un pas să-și piardă averea. Fosta amantă cere pensie alimentară de 85.000 euro lunar

 

„Jenny era o gură de aer proaspăt”, spunea John.

Șeful a încercat timp de un an să o invite în oraș, dar ea a refuzat să iasă cu el, cu excepția cazului în care el ar concediat-o și i-ar găsi un alt loc de muncă.

În cele din urmă, Jenny a fost de acord cu o întâlnire la prânz cu John și, după „200 de prânzuri”, investitorul a cerut-o de nevastă. S-au căsătorit în 2000 în Southampton.

 

Divorțul catalogat ca „ciocnirea titanilor”

 

Presa numește divorțul cuplului Paulson „ciocnirea titanilor”. Amândoi au angajat avocați de renume din New York. 

„Nu există contract prenupțial, iar John a obținut cea mai mare parte a averii în timpul căsătoriei lor, așa că va fi un divorț epic, extrem de scump”, a spus o sursă pentru pagesix.com.

Conform legilor de divorț din New York, instanțele împart numai bunurile matrimoniale, iar soții își păstrează bunurile separate. Proprietatea conjugală este definită ca fiind toate proprietățile dobândite de unul sau de ambii soți în timpul căsătoriei, indiferent de cine a cumpărat-o.

Când un cuplu divorțează în New York, judecătorii împart proprietățile în mod echitabil,  ceea ce poate duce la o diviziune a proprietății 50/50, dar nu întotdeauna. Judecătorii mai iau în considerare și cu ce a contribuit fiecare soț la căsătorie.

Paulson are o avere estimată la 7 miliarde de dolari, dar cei din interior spun că  bogăția reală ar putea fi mult mai mare.

Soții au de împarțit un portofoliu imobiliar impresionant și au două fiice, Giselle și Danielle.

 

Avocatul lui Soros vs avocatul Melindei Gates

 

John l-a angajat pe celebrul avocat William D. Zabel, care a reprezentat o serie de clienți proeminenți, printre care George Soros, Howard Stern, Jane Welch, Mort Zuckerman, Bill Ford, Peggy Bewkes, Bill Ackman și Stephen Ross.

„John are un profund respect pentru Jenny și va continua să susțină tot ceea ce este mai bun pentru sănătatea și fericirea familiei. Nu va exista niciun comentariu din partea lui John”, a declarat Zabel pentru pagesix.com.

Potrivit unor surse, Jenny îl angajează pe proeminentul avocat Robert S. Cohen, care lucrează și cu Melinda Gates și a gestionat divorțuri pentru vedete, printre care Uma Thurman, James Gandolfini, Ivana Trump și fostul primar al orașului New York, Mike Bloomberg.

Cohen nu a putut fi contactat imediat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te