Fostul prezentator al Fox News, pro-rusul Tucker Carlson, interviu cu Putin. Critică împreună Europa

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.02.2024 - 14:00
Fostul prezentator al Fox News, pro-rusul Tucker Carlson, interviu cu Putin - Foto: Profimedia images

Fostul prezentator al Fox News, pro-rusul Tucker Carlson, interviu cu Putin. Tucker Carlson, un înflăcărat prezentator american de talk-show, apropiat a lui Trump și cu viziuni pro-ruse i-a luat un interviu lui Putin în care au criticat împreună Occidentul.

SHARE

Kremlinul a insistat asupra faptului că Tucker Carlson nu este un "pro-rus",  dar poziția sa "diferă" de cea a unei mari părți a presei occidentale, despre care a spus că nici măcar nu încearcă să pară obiectivă, confirmând totodată că fostul prezentator Fox News l-a intervievat pe Vladimir Putin.  

Fostul prezentator al Fox News, pro-rusul Tucker Carlson, interviu cu Putin. Critică împreună Europa

Fostul prezentator al Fox News i-a atacat pe jurnaliștii occidentali "lingușitori" pentru că nu s-au deranjat să-l intervieveze pe liderul rus într-o înregistrare video partajată pe Twitter - o afirmație care a fost respinsă de jurnaliștii care acoperă Rusia.

"Tucker Carlson nu este pro-rus și nici pro-ucrainean - el este pro-american", a declarat Peskov.

Interviul va fi difuzat probabil joi, a declarat agenția rusă de știri TASS, citând rapoarte ale Wall Street Journal.

Carlson, care este un susținător vocal al lui Putin și Trump a declarat că realizează interviul pentru a-i "informa" pe americani.

Citește și: Tucker Carlson a fost dat afară de la Fox News, după acuzaţii de creare a unui mediu ostil

"Americanii au dreptul să știe tot ce pot despre un război în care sunt implicați", spune fostul prezentator Fox News.

"Nici un singur jurnalist occidental nu s-a deranjat să îl intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict, Vladimir Putin", a spus el. 

El a adăugat că au existat "zeci" de interviuri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe care le-a descris ca fiind "ședințe de încurajare lingușitoare" pentru a amplifica cererea sa de implicare mai mare a SUA.

Citește și: VIDEO Serghei Lavrov, șeful „Fake News” de la Kremlin, are un post occidental preferat: Fox News

Această înregistrare video urmează zile întregi de speculații, după ce au apărut imagini cu  Carlson vizitând diverse locații din Moscova, potrivit The Telegraph.

Propagandistul Tucker Carlson, promotorul unui val de fake-news-uri în SUA

Cunoscut în principal pentru activitatea sa la Fox News, prezentatorul în vârstă de 54 de ani a devenit celebru în anii 2010 ca prezentator al emisiunii Tucker Carlson Tonight - un program de știri polemic care a fost una dintre cele mai populare emisiuni ale rețelei.

Carlson a adunat un număr record de telespectatori la Fox News, devenind o figură cheie în politica republicană și luându-i deseori interviuri lui Donald Trump. El a fost, de asemenea, criticat pe scară largă pentru că a răspândit dezinformări în emisiunile sale.

 

El a difuzat o furtună de teorii ale conspirației, inclusiv ideea "marii înlocuiri" a americanilor albi, și s-a grăbit să răspândească afirmațiile nefondate ale dlui Trump privind fraudele din alegerile din 2020.

Emisiunea sa a prezentat o discuție amplă despre pandemia Covid-19, inclusiv afirmații care au fost descrise ca fiind înșelătoare și s-a concentrat pe imigrație ca un subiect de discuție important, de fapt subiectul cu care Trump atacă un nou mandat de președinte al Statelor Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te