Fost premier rus: „Regimul lui Putin va cădea în doi ani”. Amenințarea nucleară, o „cacealma”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.09.2022 - 09:19
Mihail Kasianov a ocupat funcția de prim-ministru sub președintele Putin, între 2000 și 2004

Fostul prim-ministru rus Mihail Kasianov a susținut că amenințarea lui Vladimir Putin că va folosi arme nucleare în Ucraina este o „cacealma” și a prezis prăbușirea regimului său în termen de doi ani, scrie „Daily Mail”.

SHARE

Kasianov, care a ocupat funcția de prim-ministru sub președintele Putin între 2000 și 2004 înainte de a fi demis și exilat, a spus că „se îndoiește foarte mult” că liderul rus va folosi arme nucleare.

Putin a amenințat Kievul și Occidentul că nu va ezita să folosească arme nucleare pentru a proteja teritoriul Rusiei, în timp ce Moscova se pregătește să anexeze teritoriul ucrainean prin referendumuri false.

Kasianov, un critic înflăcărat al lui Putin, care anul acesta a fugit din Rusia într-o locație necunoscută, a susținut, de asemenea, că războiul din Ucraina, în care se estimează că 55.000 de soldați ruși au fost uciși și mii de tancuri au fost distruse în ultimele șapte luni, ar putea duce la prăbușirea regimului lui Putin.

Fostul premier rus a spus că Putin plănuiește să anexeze zonele ocupate ale Ucrainei prin referendumuri false și să-l numească propriul său teritoriu, înainte de a amenința că va folosi arme nucleare pentru a-l apăra.

„El vrea chiar acum să șantajeze liderii occidentali, întreaga societate occidentală. Vrea să recunoască, prin aceste referendumuri artificiale, părțile ocupate ale Ucrainei ca teritoriu rusesc și să le spună apoi liderilor occidentali: <<Sunt gata să folosesc arme nucleare pentru a apăra teritoriul suveran rus>>.

Dar mă îndoiesc foarte mult că dl. Putin va folosi arme nucleare”, a explicat Kasianov.

Citește și: Doi români, atacați de 25 de romi într-un spital din Italia: Răzbunare în stil mafiot

Referendumuri ilegale

Kremlinul a ordonat mobilizarea a mii de rezerviști ruși și a organizat referendumuri în zonele ocupate din Ucraina, care urmează să înceapă vineri.

Locuitorii vor fi întrebați dacă doresc să devină parte a Rusiei în provinciile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporijia - un vot care va fi cu siguranță pozitiv, ceea ce înseamnă că Rusia ar putea absorbi acele pământuri încă de săptămâna viitoare.

Kasianov a spus că mobilizarea parțială este una dintre cele mai riscante mișcări interne din cele două decenii la putere ale lui Putin, după ce Kremlinul a promis că nu se va întâmpla acest lucru.

Citește și: VIDEO Revoluția rusă va fi televizată. Propagandiștii lui Putin își critică liderul în direct

El a spus că acest lucru, împreună cu pierderile grele suferite armatei ruse de trupele ucrainene, ar putea duce la prăbușirea regimului lui Putin.

„Simt că până la sfârșitul anului va fi o situație complet diferită și astăzi, domnul Putin, anunțând mobilizarea generală, a început deja perioada de sfârșit al erei sale.

Potențialul militar al armatei ucrainene va crește și va avea un avantaj decisiv pe câmpul de luptă care va duce la schimbarea situației și, după cum cred, la prăbușirea regimului lui Putin”, a precizat fostul premier rus.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te