Focuri de armă pe aeroportul din Chișinău: Două persoane au fost ucise. Atacatorul ar fi din Wagner

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.06.2023 - 19:06
Aeroportul Chișinău, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Profimedia Images

Împușcături pe aeroportul din Chișinău. Două persoane au fost ucise de un atacator care ar fi cetățean rus și membru al grupului Wagner.

SHARE

UPDATE 

Încă se stabileşte dacă autorul atacului armat ar fi membru al grupului PMC Wagner În presa locală din Republica Moldova au apărut informaţii că trăgatorul este un cetăţean rus, membru al grupului Wagner PMC de mercenari, înfiinţat de Evgheni Prigojin.

Cetăţeanul rus ar fi zburat din Turcia în Moldova, a luat o mitralieră de la un agent de securitate de la aeroport şi a deschis focul asupra pasagerilor.

UPDATE 

Purtătorul de cuvânt al guvernului Republicii Moldova - Pasagerii au fost evacuaţi din aeroport, zborurile au fost amânate, atacatorul a fost reţinut

Daniel Vodă, purtătorul de cuvând din partea Guvernului Republicii Moldova:

„La Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident armat în care unui cetăţean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoţirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal 2 persoane.

La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit. 

Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport”.

Ştirea iniţială

Împuşcături la aeroportul din Chişinău Traficul aerian pe aeroportul din Chişinău a fost suspendat după raportări despre împuşcături. Poliţiştii spun că au fost mai multe împuşcături, informaţiile fiind în curs de precizare.

Un poliţist de frontieră ar fi fost împuşcat mortal, cu arma din dotare care a fost smulsă şi utilizată de către un pasager.

În urmă cu puţin timp la Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetăţean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. 

Forţele de intervenţie se află la faţa locului. Atacatorul din aeroportul din Chişinău s-a baricadat cu ostatici, a informat presa locală. Forţele Speciale au început să-l captureze pe trăgător pe aeroportul din Chişinău, relatează ziarul.

Serviciile speciale ale Moldovei se pregătesc să asalteze incinta aeroportului din Chişinău, unde s-a baricadat „trăgătorul”.

Două persoane au fost rănite în timpul împuşcăturii de la aeroportul din Chişinău, a informat Ministerul Afacerilor Interne, citează Ziarul de Gardă din Moldova, potrivit zdg.md.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te