Fiica lui Putin își crește palmaresul științific publicând în SUA și Elveția, în ciuda sancțiunilor

DE Elena Andrei | 06.09.2023 - 17:14
Fiica lui Putin își crește palmaresul științific publicând în SUA și Elveția, în ciuda sancțiunilor -Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Fiica lui Putin își crește palmaresul științific publicând în SUA și Elveția, în ciuda sancțiunilor. Articolele Mariei Voronțova au fost publicate în reviste științifice din Occident, ceea ce îi servește la doctorat.

SHARE

Fiica lui Putin își crește palmaresul științific publicând în SUA și Elveția, în ciuda sancțiunilor.

Chiar dacă identitatea ei este practic un secret de stat în Rusia, nefiind niciodată confirmată public, fiica cea mare a președintelui rus este considerată pe scară largă a fi Maria Voronțova, endocrinolog pediatru în vârstă de 38 de ani.

Fiica lui Putin își crește palmaresul științific publicând în SUA și Elveția, în ciuda sancțiunilor

După invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, SUA au impus sancțiuni, inclusiv înghețarea activelor, împotriva ei și a Katerinei Tihonova, în vârstă de 37 de ani, cealaltă fiică a lui Putin.

La acea vreme, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova va răspunde acestor sancțiuni în ceea ce a fost văzut ca o recunoaștere a relației celor două cu președintele rus, potrivit newsweek.com.

Regatul Unit, UE, Japonia și Noua Zeelandă le-au sancționat ulterior.

Dar publicația independentă de știri rusă We Can Explain a postat pe Telegram că fiica președintelui a continuat să scrie articole ce au fost publicate în reviste științifice online din SUA și Elveția.

Endocrinolog de pregătire, Voronțova este un candidat la doctorat în științe medicale, iar publicațiile științifice fac parte din dosar.

O pagină de pe site-ul Universității de Stat din Moscova, unde este absolventă de medicină, listează articole scrise în colaborare de Maria Vladimorovna Voroțsova despre endocrinologie și medicină.

Citește și: Voronțova, fiica lui Putin, propagandistă agresivă pe Internet. Aprobă toate obsesiile tăticului

Vladimirovna este patronimul feminin folosit în Rusia pentru a desemna identitatea tatălui, în acest caz, Vladimir.

Acestea au fost publicate de The Endocrine Society din SUA și de site-ul de publicații științifice cu acces deschis din Elveția MDPI.

Citește și: Putin poate să piardă războiul. Averea de sute de milioane $ a fetelor și fostei soții, în offshore

Un editor al unei reviste de știință a declarat pentru We Can Explain că sancțiunile nu interzic publicarea articolelor de cercetare în Occident, dar reputația revistelor respective ar putea fi afectată.

UE a sancționat-o pe Voronțova din cauza rolului său de coproprietar al Nomenko, o companie implicată în proiecte de investiții în asistența medicală în mare parte privată din Rusia ce beneficiază de finanțare guvernamentală.

În mai 2022, publicația de știri în limba rusă Republic, care critică adesea Kremlinul, a raportat că „Maria V”, chiar dacă nu aproba direct războiul din Ucraina, dar, susținea întreaga narațiune a lui Putin, că Rusia „nu este un agresor, ci o victimă forțată să se apere.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te