Ferrari-ul F430 Spider, cadou de la Schumacher, vândut la un preț uriaș. E o bijuterie adevărată

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.01.2024 - 17:34
Ferrari-ul F430 Spider, cadou de la Schumacher, vândut la un preț uriaș. E o bijuterie adevărată - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Ferrari-ul F430 Spider, cadou de la Schumacher, vândut la un preț uriaș. Familia lui Michael Schumacher a decis să vândă mașina Ferrari primită cadou de la faimosul pilot de Formula 1.

SHARE

La 10 ani după accidentul cumplit suferit de Michael Schumacher în timpul unei sesiuni de schi în decembrie 2013, familia acestuia a hotărât să pună mașina primită cadou de la el la vânzare.

Ferrari-ul F430 Spider, cadou de la Schumacher, vândut la un preț uriaș. E o bijuterie adevărată

Modelul Ferrari F430 Spider cumpărat de Michael Schumacher este o adevărată bijuterie pe patru roți. Supercar-ul dotat cu un motor V8 de 4,3 litri aspirat natural care dezvolta 490 de cai putere și avea o cutie de viteze automată cu șase trepte și palete de schimbare în spatele volanului. Mașina putea accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde și atingea o viteză maximă de 311 km/h.

Totuși detaliul care îl face un model unicat este faptul că bolidul sport era dotat cu o plăcuță personalizată ce purta semnătura multiplului campion al Formulei 1. Acest vehicul cu un stil distinctiv, roșu și bej, echipat cu volan pe stânga, a fost ales personal, în modelul Rosso Corsa, de către însuși germanul, ca un cadou pentru familia sa.

Mașina scosă la vânzare de familia lui Michael Schumacher avea doar 29.300 de kilometri la bord și prețul acesteia a crescut semnificativ odată ce a fost dezvăluit că a fost deținută de marele pilot de Formula 1.

Galeria Aaldering a solicitat suma de 299.500 de euro pentru acest automobil, în timp ce un model similar, din același an, este vândut la un preț de mai puțin de jumătate. Acum se pare că prețul a urcat la 331.000 de dolari.

De-a lungul anilor, s-a observat vânzarea mai multor mașini deținute anterior de Michael Schumacher. Cu toate acestea, F430 adaugă o dimensiune unică, deoarece legendarul pilot nu a condus-o niciodată personal; în schimb, a prezentat-o ca un cadou din suflet familiei sale, potrivit thesportsrush.com.

Au trecut 10 ani de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher

S-au împlinit 10 de la accidentul de schi al lui Michael Schumacher. Ce s-a întâmplat atunci și din cauza căror greșeli viața schiorului s-a schimbat complet.

Un instructor de schi prezent la locul accidentului de la Méribel din 2013 a vorbit spre două greşeli care au fost făcute în ziua respectivă, într-un documentar care va fi difuzat în curând de canalul ARD, relatează Le Figaro.

Familia lui Michael Schumacher continuă să menţină secretă starea de sănătate a acestuia, el fiind îngrijit în continuare la domiciliul său din Gland, Elveţia. La 29 decembrie se vor împlini zece ani de când pilotul german (54 de ani) a suferit un accident de schi pe pârtiile din staţiunea Méribel.

Suferind un traumatism cranian şi o hemoragie cerebrală, Schumacher a intrat în comă şi a fost spitalizat, înainte de a reveni în vila sa de pe malul lacului Geneva câteva luni mai târziu.

Jean Todt, fostul său şef de la Scuderia Ferrari, continuă să îi facă vizite regulate prietenului său. Potrivit mai multor martori, Schumacher ar fi incapabil să comunice cu cei din jurul său.

"Michael (Schumacher) este prezent, aşa că nu-mi lipseşte. Nu mai este acel Michael care era înainte. Este diferit şi este foarte bine îngrijit de soţia şi copiii săi, care îl protejează.

Viaţa lui este diferită şi sunt privilegiat să pot împărtăşi momente cu el", a comentat fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism, într-un interviu acordat L'Equipe, înainte de a adăuga: "Nu mai este Michael pe care îl ştiam".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te