Excluderea României din Schengen stârnește o furtună în Austria: „Rușinos, nedrept”. Cine ne susține

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.03.2024 - 14:00
Excluderea României din Schengen stârnește o furtună în Austria: „Rușinos, nedrept”. Cine ne susține - Foto: Profimedia Images

Excluderea României din Schengen stârnește o furtună în Austria: „Rușinos, nedrept”. Unul dintre liderii politici de stânga l-a contrat pe Karl Nehammer, cancelarul Austriei susținând că nu e acceptabil ca România să fie în afara Schengen.

SHARE

Walter Baier, candidatul principal al Stângii Europene pentru viitoarele alegeri europene, și-a exprimat consternarea față de poziția Austriei privind intrarea Bulgariei și României în spațiul Schengen.

Citește și: Austria deschide ușa României pentru aderarea la Schengen. Ce document a acceptat la București?

Descriind poziția guvernului austriac ca fiind "rușinoasă, nedreaptă și ineficientă", comentariile lui Baier reflectă o nemulțumire mai amplă în cadrul stângii europene cu privire la această problemă.

Excluderea României din Schengen stârnește o furtună în Austria: „Rușinos, nedrept”. Cine ne susține

Într-un interviu, Baier a subliniat condamnarea sa față de opoziția continuă a Austriei față de integrarea deplină a Bulgariei și României în spațiul Schengen. În ciuda deciziei recente a Austriei de a relaxa controalele la frontierele aeriene și maritime, aceasta menține restricțiile la frontierele terestre, împiedicând aderarea completă a celor două națiuni balcanice, scrie novinite

Citește și: Austria recunoaște că ține România ostatică în afara Schengen. „Nu există nicio dată pentru aderare”

Excluderea României din Schengen stârnește o furtună în Austria: „Rușinos, nedrept”. Cine ne susține

Stânga europeană, formată în principal din partide comuniste din întreaga Europă, consideră că poziția guvernului austriac este în contradicție cu principiile de solidaritate și cooperare în cadrul Uniunii Europene. Criticile lui Baier se extind dincolo de Schengen, abordând probleme mai largi, cum ar fi Noul Pact al UE privind migrația și azilul, despre care susține că subminează drepturile de azil și supune migranții la detenție prelungită în tabere din afara granițelor UE.

În perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din iunie, Baier a subliniat principalele priorități ale campaniei electorale a Stângii Europene. Subliniind preocupările sociale, economice și de mediu, Baier a evidențiat angajamentul partidului față de idealurile feministe, pledând pentru egalitatea de gen și o legislație solidă pentru combaterea violenței împotriva femeilor, asigurând în același timp accesul la drepturile reproductive.

În plus, Baier a subliniat apelul Stângii Europene pentru o mai mare supraveghere parlamentară asupra Comisiei Europene. Respingând sprijinul pentru posibila realegere a Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei, Baier a subliniat poziția partidului privind democratizarea cadrului instituțional al UE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te