Dughin, în transă la căpătâiul fiicei: „«Rusia», «poporul nostru», «imperiul nostru»”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.08.2022 - 14:52
Alexandr Dughin și soția sa, la priveghiul unicei lor fiice, Daria Dughina- FOTO: Profimedia Images

Un serviciu funerar impresionant a fost organizat marți pentru Daria Dughina, fiica ideologului rus Aleksandr Dughin, în holul turnului de televiziune din Moscova, unde a fost depus sicriul tinerei.

SHARE

Politicieni importanți, naționaliști și prieteni apropiați au venit la ceremonie, au depus coroane de flori și au ținut discursuri. Aleksandr Dughin a ținut o cuvântare în care a spus că printre primele cuvinte pe care a învățat-o ca părinte au fost „Rusia”, „poporul nostru”, „imperiul nostru”.

Politicienii ruși prezenți la ceremonie și-au luat rămas bun de la Daria Dughina, pe care au martirizat-o și a cărei moarte au spus că trebuie să inspire trupele ruse din Ucraina, potrivit Reuters.

Sicriul cu trupul tinerei a fost depus la turnul de televiziune din Moscova, sub un portret mare alb-negru al Dariei Dughina, într-un hol întunecos, unde au fost depuse coroane de flori, pe un fond muzical sumbru.

Aleksandr Dughin, îmbrăcat în negru, a luat cuvântul și a vorbit despre și-a crescut și educat fata să devină „o persoană ideală”.

Citește și: VIDEO Rușii nimicesc Donețkul cu arme interzise. Fosforul topește carnea până la os

„Am vrut să-mi cresc fiica așa cum vedeam eu persoana ideală. În primul rând, credincioasă. Și-a petrecut întreaga copilărie în tabere ortodoxe și a mers la biserică, iar acest lucru este important. Dar vrut să fie o ortodoxă inteligentă. Așa că eu și mama ei am sfătuit-o să devină filosof. Și a devenit. Nu șiu cât de profundă este ca filosof, dar a încercat să se dezvolte în direcția aceasta”, a spus Aleksandr Dughin la priveghiul fiicei sale, potrivit site-ului independent Meduza.

El a mai spus că printre primele cuvinte pe care le-a învățat când era mică au fost „Rusia” și „poporul rus”.

„În copilărie, printre primele cuvinte pe care am învățat-o să le spună, au fost «Rusia», «statul nostru», «poporul nostru», «imperiul nostru»”

În încheiere, Dughin a declarat că fiica lui a murit pentru victoria Rusiei.

Citește și: VIDEO HIMARS a pus ținta pe „Podul lui Putin”. Racheta s-ar duce direct în inima lui Putin

„Dacă moartea ei tragică a afectat pe cineva, ea ar fi avut o singură dorință: «Nu mă plîngeți! Nu mă glorificați! Luptați pentru măreața noastră țară! Apărați credința noastră, ortodoxia noastră sfântă, iubiți poporul nostru rus!». Pentru că ea a murit pentru popor. A murit pentru Rusia. Pe front. Iar acest front este aici. Nu acolo, aici. În fiecare din noi. Cel mai mare preț plătit poate fi justificat doar de victorie. A trăit în numele victoriei, a murit în numele victoriei noastre ruse.”

Mașina în care se afla Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova, în ceea ce apropiații Kremlinului numesc ca fiind un atentat cu mașină-capcană care îl viza, de fapt, pe tatăl ei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te