Drama cumplită a unei românce venită „pe datorie” la muncă în Italia: „Nu mai am nici de mâncare”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.07.2023 - 18:32
Sursa foto: Stefania Prandi (Colaj Profimedia Images)

Viața nu este deloc ușoară, mai ales când ești printre străini. O româncă, mamă a 9 copii a simtit-o pe pielea ei atunci când a decis să plece la muncă în Italia cu gândul că va strânge niște bani pentru operația unuia dintre copiii ei.

SHARE

Petra, o româncă în vârstă de 47 de ani, din satul Zmeu, județul Iași, a trăit o poveste greu de povesit în încercarea de a strânge bani pentru operația unuia dintre copiii săi.

Drama cumplită a unei românce venită „pe datorie” la muncă în Italia

Având nouă copii, Petra a văzut cum unul dintre ei avea nevoie de o operație pentru o hernie inghinală severă. Pentru a plăti medicamentele și transportul până la spitalul din Iași, femeia a solicitat un împrumut de 600 de euro. Cu gândul la cum ar putea achita această datorie, Petra a luat decizia dificilă de a pleca în Italia pentru a munci.

Plecarea în Italia a fost o alegere dificilă, dar Petra a crezut că este singura cale de a-și ajuta copilul bolnav. Lăsându-și cei nouă copii în grija fraților mai mari și a unei mătuși din apropiere, ea a început să muncească alături de soțul său într-o fermă din provincia Verona.

Citește și: Drama unei fete diagnosticată cu balonare și operată greșit de apendicită. Avea cancer la colon

Culegând fructe și legume zece ore pe zi, Petra primea un salariu de șase euro pe oră. Însă, lipsa totală a empatiei din partea angajatorilor față de situația ei familială și munca istovitoare a adus cu sine o povară emoțională suplimentară.

„Stăpânii” mei știau că îmi lăsasem copiii singuri în România

„Stăpânii” mei știau că îmi lăsasem copiii singuri în România, dar nu le păsa. Erau interesați de eficiența mea, nimic altceva”, a declarat Petra.

Din două în două nopți, Petra suna acasă din Italia pentru a primi vești despre copilul ei și despre ceilalți. „Nu aveam un smartphone, nu-mi permiteam unul, le auzeam vocile fără să îi văd”, spune femeia.

Citește și: Drama unei femei de 23 de ani cu doi copii mici. Soțul „a consolat-o” prea mult pe sora ei

După trei ani de muncă în Italia, Petra a reușit să-și achite împrumutul de 600 de euro și s-a întors în România. Cu toate acestea, acasă nu a găsit liniște și prosperitate, ci mai degrabă o realitate plină de lipsuri. Cum locurile de muncă sunt aprope inexistente, Petra nu a avut posibilitatea de a se angaja și de a câștiga un venit stabil.

Copiii săi mari au fost nevoiți să plece în Italia pentru a-și căuta de lucru, iar acum, Petra trăiește o viață grea împreună cu cea mai mică fetiță, Alina, în vârstă de trei ani.

Deși este dificil să se descurce, Petra găsește o rază de speranță în faptul că este alături de copiii săi. 

„Atunci când lucram în Italia, îmi era mai ușor. Munceam mult, eram obosită, dar aveam suficienți bani pentru a mânca și a avea grijă de copiii mei. Acum, e greu să găsești un loc de muncă aici. Nu am bani pentru mâncare sau haine pentru copii. Dar cel puțin sunt acasă cu ei”, spune Petra, potrivit irpimedia.irpi.eu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te