Donald Trump este așteptat să se predea marți la New York. Va fi arestat și pus sub acuzare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.04.2023 - 14:10
Donald Trump - Foto: Profimedia Images

Donald Trump este așteptat să se predea marți autorităților din Manhattan și să apară pentru prima dată în fața instanței în calitate de inculpat penal pentru a face față la peste 20 de acuzații de infracțiuni.

SHARE

Fostul președinte este așteptat să apară astăzi într-o sală de judecată din Manhattan și să răspundă la acuzațiile legate de rolul său în plata unor sume de bani pentru a cumpăra tăcerea unei actrițe care joacă în filmele pentru adulți în ultimele zile ale campaniei prezidențiale din 2016.

Se așteaptă ca fostul președinte american să fie acuzat că a jucat un rol în acoperirea plății, chiar în timp ce conducea națiunea americană în calitate de comandant suprem.

Donald Trump este așteptat să se predea marți la New York. Va fi arestat și pus sub acuzare

Trump va sosi probabil după-amiază la clădirea Tribunalului Penal din Manhattan, unde va fi arestat și i se vor lua amprentele digitale. El va petrece puțin timp în custodie înainte de înfățișarea în instanță și probabil că nu va fi încătușat și nici nu i se va face o poză de identitate precum infractorilor comuni.

Citește și: Ex-șef CIA: Putin va fi ucis pentru a se pune capăt războiului din Ucraina. Înainte, va lua Moldova

Pe fondul temerilor legate de proteste și amenințări inspirate de Trump, evenimentele din această zi vor fi foarte bine coregrafiate de Serviciile secrete americane, Departamentul de Poliție din New York, securitatea tribunalului și biroul procurorului districtual din Manhattan, care îl investighează pe dl Trump de aproape cinci ani.

Foto: Profimedia Images

Trump, care a fost pus sub acuzare săptămâna trecută, a negat orice abatere, iar acuzațiile cu care se confruntă vor rămâne probabil secrete până când se va prezenta în instanță pentru a fi pus sub acuzare marți după-amiază.

Citește și: Mașinile electrice, de unică folosință. Bateria, 50% din preț: 7.000 € la Spring, 20.000 € la Tesla

Favoritul republicanilor față-n față cu justiția americană

Inculparea lui Trump a aruncat cursa pentru nominalizarea republicană - pe care o conduce în majoritatea sondajelor - pe un teritoriu necunoscut.

Predarea sa va fi punctul culminant al unei drame care se întinde de o lună de zile, care s-a axat mai întâi pe întrebarea dacă va fi pus sub acuzare, iar în curând s-a extins pentru a include speculații privind modul în care va răspunde.

Foto: Profimedia Images

Fostul președinte și-a pus în gardă susținătorii în legătură cu perspectiva unei arestări, în timp ce consilierii săi au profitat de această punere sub acuzare pentru a intensifica o campanie mamut de strângere de fonduri.

Foto: Profimedia Images

Pentru ce este acuzat Trump?

Cazul, intentat în New York, orașul care l-a făcut celebru pe Trump ca om de afaceri și vedetă de tabloid transformat în vedetă de televiziune, implică o plată de 130.000 de dolari pentru tăcere pe care agentul său, Michael D. Cohen, a făcut-o starului porno, Stormy Daniels, în ultimele zile ale campaniei din 2016. Plata, pe care Cohen a declarat că a făcut-o la indicațiile dlui Trump, a asigurat că dna Daniels nu va face publică povestea sa despre o posibilă legătură amoroasă cu Trump.

Trump a negat orice întâlnire amoroasă cu Daniels. Și l-a atacat pe procurorul districtual din Manhattan, Alvin L. Bragg, care este de un bărbat de culoare și un democrat convins, cu un limbaj amenințător și rasist.

Stormy Daniels - Foto: Profimedia Images

Mai mult, el și-a îndemnat adepții să "protesteze" împotriva arestării sale, un limbaj care amintește de retorica sa din perioada premergătoare atacului de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, potrivit NYTimes.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te