Don Lemon a fost concediat de la CNN, după difuzarea emisiunii de dimineață a staţiei

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.04.2023 - 22:16
Don Lemon, fost realizator la CNN - Foto: Wikimedia/Neon Tommy/CC BY-SA 2.0

CNN l-a concediat pe Don Lemon, după dezastruoasa lui emisiune de dimineaţă. Sunt două luni de când Lemon și-a cerut scuze pentru comentariile la adresa candidatului republican la Președinție, Nikki Haley.

SHARE

Tot azi a fost concediat şi Tucker Carlson (Fox News).

Președintele și CEO-ul CNN, Chris Licht, a anunțat, după ce Lemon a găzduit emisiunea de luni, că s-au despărțit.

Don Lemon, concediat de la CNN

Lemon a caracterizat-o ca o concediere și a spus că a fost o surpriză pentru el. „După 17 ani la CNN, aș fi crezut că cineva din conducere ar avea decența să-mi spună direct”, a spus Lemon.

CNN a spus că lui Lemon i s-a oferit ocazia să se întâlnească cu conducerea, dar el a lansat o declarație pe Twitter. CNN nu a oferit nici o explicație publică pentru demiterea lui Lemon, conform Associated Press.

Citeşte şi: Tucker Carlson a fost dat afară de la Fox News, după acuzaţii de creare a unui mediu ostil

În timpul unei discuții din februarie, la „CNN This Morning”, cu gazdele Poppy Harlow și Kaitlan Collins, despre vârsta politicienilor, Don Lemon a spus că Haley, în vârstă de 51 de ani, nu are destulă experienţă.

O femeie, a spus el, ironic, este considerată experimentată „la 20 de ani, la 30 de ani și poate la 40 de ani”.

Harlow l-a provocat pe Lemon, încercând să clarifice la ce se referea: „Cred că trebuie să clarificăm. Vorbești despre experienţă pentru a avea copii sau vorbești despre experienţă pentru a fi președinte?”

Citeşte şi: 

„Nu împușca mesagerul, spun doar care sunt faptele”, a răspuns Lemon. Lemon a emis o declarație în aceeași zi, în care spunea că regretă comentariile sale nepotrivite și irelevante.

Ulterior, a lipsit de la emisiune timp de trei zile, revenind săptămâna următoare cu scuze pe Twitter, dar fără o mențiune despre episodul difuzat.

Haley, care a criticat declarațiile lui Lemon ca fiind sexiste și a folosit incidentul pentru a strânge fonduri, în februarie, a scris luni, pe Twitter, că înlăturarea lui Lemon este „o zi grozavă pentru femeile de pretutindeni”.

Nu i-a priit dimineaţa

Lemon obișnuia să găzduiască emisiunea „Don Lemon Tonight”, în orele de maximă audiență, dar a fost mutat, atunci când rețeaua a lansat „CNN This Morning”, în noiembrie anul trecut, chiar înainte de alegerile intermediare din SUA, fiind una dintre primele mișcări majore de programare sub Licht.

El a atras atenție negativă, în toamna trecută, spunând că echipa de fotbal masculină din SUA ar trebui plătită mai mult decât echipa feminină, spunând că bărbații sunt „mai interesant de urmărit”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te