Disneyland California se va redeschide în aprilie, după o relaxare a restricţiilor sanitare

DE Miruna Moldoveanu | 10.03.2021 - 12:34
Disneyland California intenţionează să se redeschidă/FOTO: unsplash.com

Directorul general al grupului Disney a anunţat marţi că speră să poată redeschide parcul de distracţii Disneyland California până la sfârşitul lunii aprilie după o relaxare a restricţiilor sanitare decisă de autorităţi ca urmare a scăderii semnificative a cazurilor de COVID.

SHARE

„Sperăm că situaţia va continua să se îmbunătăţească şi că vom fi în măsură să redeschidem parcurile pentru vizitatori, la o capacitate redusă, până la sfârşitul lui aprilie - sperăm să comunicăm data la care vor fi deschise în săptămânile următoare'', a declarat Bob Chapek, directorul general al celei mai mari companii din domeniul divertismentului.

California a anunţat vineri că Disneyland, precum şi celelalte parcuri de distracţii, închise în urmă cu un an din cauza pandemiei, ar putea fi autorizate să-şi redeschidă porţile începând cu 1 aprilie dacă ţinutul în care se află nu mai este clasat ''zonă roşu-închis'', cel mai ridicat nivel de risc potrivit criteriilor californiene.

Ţinutul Orange, unde se află Disneyland, este încă inclus în categoria ''roşu-închis'', dar ar putea să treacă la nivelul inferior (roşu) în câteva săptămâni.

Citește și: 4.500 de euro pe lună pentru fosta șefă a DIICOT, vinovată de închiderea dosarului „10 august”

Capacitatea parcurilor situate în zona roşie va fi totuşi limitată la 15% faţă de normal şi doar rezidenţii din California vor avea acces într-o primă etapă, potrivit criteriilor definite de autorităţile sanitare din acest stat federal american.

Disneyland California își va deschide din nou porțile

Bob Chapek, care a luat cuvântul cu prilejul reuniunii anuale a acţionarilor Disney, a explicat că pregătirile pentru redeschiderea Disneyland vor necesita mult timp şi că este posibil ca ele să nu poată fi finalizate până pe 1 aprilie.

Citește și: Adresa unei unități secrete, publicată de Voiculescu - motivul verificărilor Corpului de Control

În primul rând va fi necesară ''rechemarea a peste 10.000 de angajaţi plasaţi în şomaj tehnic'' de la începutul pandemiei şi ''instruirea acestora în vederea respectării noilor exigenţe din statul California'', a spus acesta.

Localizat în oraşul Anaheim, Disneyland California ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai vizitate parcuri de distracţii din lume după Disney World din Orlando (Florida), care s-a putut redeschide din iulie 2020 la capacitate limitată. Alte parcuri Disney, din Asia şi cel de la periferia Parisului, şi-au reluat de asemenea activitatea.

Parcul de distracții se află în Anaheim

Închiderea Disneyland a dus la concedierea a mii de angajaţi ai grupului Disney şi a provocat dificultăţi economice enorme pentru hotelurile, restaurantele şi celelalte activităţi comerciale din California care trăiau de pe urma afluxului turistic adus de Disney.

În discursul său, Bob Chapek a anunţat totodată că serviciul video la cerere Disney+ a atins pragul de 100 de milioane de abonaţi la nivel global, în doar 16 luni de la lansare.

Performanţa platformei de streaming a depăşit toate aşteptările grupului într-un moment oportun pentru a compensa pierderile înregistrate de activităţile turistice şi cinematografice ale gigantului din domeniul divertismentului, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te