Deputatul Alexandru Muraru, în vizită în Ucraina, într-o delegaţie parlamentară internaţională

DE Romulus Preda | Actualizat: 04.05.2022 - 21:50
Alexandru Muraru, în vizită la Kiev / FOTO: https://www.facebook.com/alexmuraru2020

Deputatul liberal Alexandru Muraru efectuează o vizită oficială în Ucraina, începând de miercuri şi până sâmbătă, în cadrul unei delegaţii parlamentare internaţionale, el fiind singurul reprezentant al Legislativului de la Bucureşti.

SHARE

Alături de alţi 20 de parlamentari din Europa şi America de Nord şi oficiali de rang înalt din organizaţii şi instituţii internaţionale, deputatul Alexandru Muraru va efectua o deplasare la Kiev şi în alte localităţi eliberate din Ucraina.

Deplasarea are loc de miercuri, cu plecare din capitala Poloniei, Varşovia.

`Efectuez, în aceste zile, o vizită oficială în Ucraina, alături de o delegaţie internaţională de demnitari şi oficiali de rang înalt, cu scopul de a arăta solidaritate şi implicare pentru vecinii noştri greu încercaţi de ororile războiului şi de a înţelege pe deplin consecinţele acestuia. România este implicată ferm în ajutarea Ucrainei în toate planurile şi cu toate resursele instituţionale, logistice şi financiare. Suntem conştienţi că ceea ce vom vedea acolo ne va marca, pentru că mulţi dintre noi am avut neşansa de a trăi în vecinătate coşmarul unui conflict de neimaginat. Din păcate, orice regulă de război a fost călcată în picioare: sute de copii şi-au pierdut viaţa, femei violate şi ucise, milioane de familii destrămate, iar numărul total al victimelor poate depăşi uşor orice estimare, întrunindu-se toate elementele posibile pentru condamnarea crimelor de război", afirmă Alexandru Muraru, potrivit unui comunicat de presă. 

Citește și Curtea Supremă a Statelor Unite a confirmat că va elimina dreptul la avort

Deputatul Alexandru Muraru a condamnat ferm, în repetate rânduri, acțiunile Rusiei în Ucraina, pe care le-a catalogat ca fiind nejustificate și neprovocate.

Citește și Undă de șoc în America: Curtea Supremă a SUA se pregăteşte să anuleze dreptul la avort

„Poziția mea publică rămâne fermă și evidențiază crimele de război provocate de sistemul cleptocratic si oligarhic de la Kremlin. Este războiul unui regim autoritar și a unui conducător care a rămas ancorat in trecut împotriva unei țări vecine doar pentru a-și hrăni ambițiile imperiale. Din păcate, această iluzie a trecutului a provocat suferințe și atrocități inimaginabile în Bucha, Borodianka, Irpin și în altă părți ale Ucrainei. Agresiunea împotriva Ucrainei este împotriva Europei. Este agresiunea criminală împotriva unui stat independent, suveran, pașnic. Este cea mai gravă și mai barbară agresiune în Europa de la al doilea război mondial. Armata rusă nu a crezut vreodată că, odată cu invazia din Ucraina, va întâlni un popor atât de motivat pentru a-și apăra pământul, valorile și libertățile lumii civilizate, o lecție de curaj pentru noi toți.”, a adăugat președintele PNL Iași, Alexandru Muraru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te